Читај ми!

Принц Филип у болници

Завршницу велике прославе дијамантског јубилеја Елизабете Друге принц Филип мораће да проведе у болници због инфекције. Супруг британске краљице задржан је из предострожности и разочаран што ће пропустити велики концерт испред Бакингемске палате, као и програм предвиђен за последњи дан славља.

Супруг британске краљице Елизабете Друге, принц Филип смештен је у болницу због инфекције бешике и неће присуствовати остатку прославе краљичиног дијамантског јубилеја, наводи се у саопштењу Бакингемске палате.

Реч је о мери предострожности која је предузета пошто је 90-годишњем војводи од Единбурга установљена инфекција за коју је добио терапију.

„Принц Филип ће остати у болници на посматрању неколико дана. Он је, разуме се, разочаран због тога што ће пропустити вечерашњи концерт поводом јубилеја и сутрашње догађаје", пише у саопштењу Бакингемске палате.

Британска краљица Елизабета вечерас ће бити домаћин великог поп концерта, уприличеног у оквиру четвородневног обележавања 60 година од њеног ступања на престо.

Четвородневно обележавање јубилеја ће бити завршено мисом захвалности у уторак у Катедрали Сент Пол, после које ће уследити процесија кочија од Вестминстера до Бакингемске палате где ће се краљица с балкона обратити окупљенима.

Принц Филип је јуче, у оквиру свечаности, по киши и магли заједно са краљицом посматрао спектакуларну флотилу од више од 1.000 бродова и чамаца свих облика и величина, каква није виђена последњих 350 година.

Тим поводом на обалама Темзе окупило се више од милион људи.

Обележавање јубилеја почело је у суботу почасним плотуном с лондонског Тауера, а краљица је истог дана присуствовала коњским тркама на хиподрому „Епсом", на југу Енглеске.

Елизабета Друга је претходно, 18. маја, приредила у Виндзору пријем на којем су се окупили чланови скоро свих краљевских породица широм света, међу којима принц Александар Карађорђевић са супругом, принцезом Катарином.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару