Бунда - отмена, модерна и корисна

После неколико тешких година, модни поклоници поново желе да размишљају о луксузу. Синоним за драгоцено и дуговечно у свету моде јесте бунда, па су дизајнери, тврдећи да је реч о одличној инвестицији, спремни дочекали зиму.

Не постоји комад одеће који је, пролазећи кроз разне епохе, изазвао више котроверзи од бунде. Ове сезоне, крзно се вратило на велика врата, а међу бројним обележјима луксуза сачињеним, што од вештачког, што од правог крзна, доминира управо бунда.

Најпознатије модне куће укључујући Шанел и Нину Ричи вратиле су у моду вештачке бунде, које чак ни најистренираније око не може да разликује од правих.

Кућа Be & D за израду бунди користи крзно зечева и јагањаца, које се као нуспроизвод појављује у индустрији меса.

„Бунде су се вратиле на велика врата, јер људи поново прихватају луксуз", рекао је за АП Џил Мендел.

„После неколико тешких година, људи поново желе да размишљају о луксузу, који је драгоцен и дуговечан", истакао је уметнички директор куће Ј. Мендел (Ј. Mendel) који је јавности поново приближио концепт крзна.

Током кризе, људи нису могли да приуште скупе бунде, а они који су имали новца нису желели да привлаче пажњу и изазивају негативне коментаре. Сада, мода стреми ка својеврсној равнотежи, истичући да ће једна добра бунда надживети скупу брендирану ташну или мајицу, а при том пружити неопходну топлоту и незаборавну мекоћу.

Бунда прелепо стоји уз добар пар чизама и добру ташну, може да се комбинује са џинсом, али и са вечерњом хаљином. У сваком случају, то је добра инвестиција, сматра Мендел.

„Лепота бунде, праве или вештачке, јесте у томе што доноси гламур било чему што обучете. Ако у орману имате неки џемпер са мало крзна, постаће посебан. Стари сиви капут требало би обновити - уместо крагне ставите крзно и нема потребе да купујете нови", савет је Нине Гарсије, модне директорке часописа Мари Клер.

За организације за заштиту животиња једино је прихватљиво коришћење крзна које се добија као нуспроизвод у индустрији меса, али њихови представници истичу да је немогуће да се поједе толико зечева, колико се бунда направи.

Противе се и производњи вештачких будни, јер сматрају да ће њихово истицање у први план довести до тога да бунде постану тренд, па ће онда и потражња за њима порасти.

Дизајнер обуће Стјуарт Вајцмен наводи да се ове године најбоље продају чизме са крзном које подсећа на куну или чинчилу.

У Канади се производе јакне од крзна којота, које се добро продају и на далеком северу, али и у модним центрима.

Креативни директор Be & D Стив Дамијан истиче да се бунда вратила у моду и из прилично практичних разлога, јер штити од зиме, која последњих година све јаче стеже.

Према речима модне директорке магазина Гламур (Glamour) Саше Иглхарт, економија је и даље пресудни фактор, и то позитиван, када су у питању бунде.

„Ако размишљате да купите нешто супeр-шик и топло, онда је бунда права ствар. Или ако размишљате шта да носите и уз фармерке и уз хаљину, опет је одговор бунда", закључила је Саша Иглхарт.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи