Читај ми!

Како да од поткровља направите кутак за уживање

Бројне су предности које, приликом уређења, пружа поткровље - од високих плафона до необичног распореда намештаја и других елемената.

Поткровље приликом уређења може бити прави изазов, али, уз мало вештине и умешности и праве савете, можете добити функционални простор, и додатну приватност.

Поткровље тако може постати посебан простор за одмор, за бављење хобијем, идеално је за уметнички атеље, бављење занатима, али и за класичну канцеларију и пословни простор.

Неколико савета добро ће доћи свакоме ко започне авантуру сређивања поткровља.

Лампе или сијалице на зидовима

Због драстично нижих плафона у значајном делу простора на поткровљу, класични лустери или подне лампе нису баш пожељан избор, најпре - безбедности ради.

Уграђена зидна расвета је најбоље решење. Не одузима простор, и нема опасности да ударате о лустер, или оборите подну лампу.

Меки материјали и овални облици

Да ваш нови простор у поткровљу не би био превише хладан и безличан, обавезно га употпуноте комадима који доносе топлину и мекоћу.

Прави избор, саветују стручњаци, су слојевите меке простирке за под, и заобљени предмета (важи за лампе, огледала, фотеље, столичице...).

Биљке такође омогућавају додир природе у тавански простор који заиста уме да „буде хладан".

Огледала и стакло

Огледала су пожељна у скоро сваком простору јер дају дубину, а на поткровљу их можете поставити на било који зид и добићете фантастични ефекат већег простора.

Ако је поткровље довољно велико, и желите нешто попут преградног зида, користите стакло, или стаклене призме, како бисте сачували прекопотребну светлост.

Клизна врата од посебно ојачаног стакла су препоручен избор стручњака за уређење ентеријера.

Соба за забаву или канцеларија

Ако поткровље није довољно пространо и не нуди простор у коме бисте имали довољно приватности, онда га искористите да направите собу за забаву. Поставите стони фудбал, сто за билијар или стони тенис.

Такође, ваше поткровље може бити идеално место за канцеларију, нарочито ако радите од куће, или ако посао често доносите у дом.

Боје и завесе

Боје живих нијанси могу значајно допринети атмосфери у Вашем новоуређеном поткровљу. Бирајте светлије боје, комбинујте јарко жуту, пинк, зелену, небо-плаву...

Ако желите завесе на кровним прозорима, такође изаберите оне прозрачне у веселим бојама. Међутим, завесе можете у поткровљу искористити и за друге намене.

Ако нема довољно простора за преградне зидове, или је то једноставно захтевна иницијатива за Вас, искористите завесе као параван између два простора која желите да одвојите. У обзир долази и параван.

Предност је у једноставности постављања. Такође, лако их можете скинути и поставити на другу позицију, у складу са потребама.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару