Читај ми!

Промоција Туристичке заједнице Кварнера

Кварнер се Београду представио као дестинација изузетних природних лепота, богате историјско-културне баштине и услова за здравствени туризам, али пре свега као Европска регија гастрономије за 2026. годину.

У просторијама београдског хотела Metropol Palace, одржана је 6. фебруара презентација, водећи туристички догађај у региону, "TU Sun&Sea Workshop", на коме је четрдесет излагача из Србије, Хрватске, од којих је седам било из Кварнера, Црне Горе и Словеније, али и ван региона, из Грчке и Аустрије, представило своју понуду за нову летњу сезону пажљиво одабраним туристичким клијентима.

Учеснике радионице, као и друге госте је испред Туристичке заједнице Кварнера, поздравила Рената Винцек, менаџерка пројеката, и нагласила да је Кварнер целогодишња дестинација која негује различитости.

„Медитеранска клима, а самим тим и пуно сунчаних дана, чини да сезона купања у Кварнеру траје од маја до октобра. Здравствени туризам и климатска лечилишта са традицијом дугом 180 година, познатији као 'Кварнер ефекат', имају благотворан учинак на људско здравље. Поред тога, Кварнер има више од 3.000 означених планинарских и бициклистичких стаза, путева и шеталишта, 40 ронилачких локација и идеалне услове за једрење и крстарење“, рекла је Рената и додала да је подручје регије Кварнер, препознато као једно од најатрактивнијих туристичких дестинација у региону и шире.

„Са својим специфичним положајем, дивљом лепотом планина и очаравајућим плаветнилом Јадрана, Кварнер представља јединствену светску дестинацију. Свако годишње доба у Кварнеру прича незаборавну причу, а ту је и прегршт локација које вреди посетити: Цриквеничко-винодолска Ривијера, Ријечки прстен, Опатијска Ривијера, Горски котар, као и острва Црес, Лошињ, Раб и Крк.

Ипак, оно што бих посебно издвојила, као главну тему овог обраћања је податак да је Кварнер проглашен за 'Европску регију гастрономије' у 2026. То је важан искорак који истиче једну од највећих предности регије, а то је изврсна разноврсна храна уз локална аутохтона вина. Низ вишегодишњих активности у подручју развоја и промоције гастрономије попут пројеката 'Kvarner Gourmet' и 'Kvarner Food', 'Kvarner Wines', добијених ознака квалитета попут Michelina, Gault&Millau, JRE, као и ознака изворности прехрамбених производа, довеле су до даљег истицања гастрономије као мотива долазака гостију. Све то ћемо сада заокружити титулом Европске регије гастрономије и тако потврдити истински идентитет регије на европском и светском нивоу“, истакла је Рената.

уторак, 11. фебруар 2025.
1° C

Коментари

Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом
Predmeti od onixa
Уникатни украси од оникса
Ruzmarin
Рузмарин – биљни еликсир младости, чува наше памћење и отклања болове