Читај ми!

Глампинг у кањону Јерме – гламурозно камповање с погледом на Млечни пут

Глампинг је вид камповања. Подразумева активни одмор у природи, са комфорним смештајем и потпуно еколошким концептом боравка. Први глампинг у југоисточној Србији, направљен је у кањону Јерме, на двадесетак километара од Пирота.

Алексеј и Маша дошли су из Русије. Имали су идеју за посао а требала им је очувана, дивља природа и удобан смештај. Уз осмех, кажу, дуго су тражили, и нашли поглед од милион долара.

„То је ретко место где можете да видите Млечни пут. Били смо у свим националним парковима Србије, овај старопланински део нам се највише свиђа“, каже Алексеј Пестељев.

„За опремање ентеријера наших шатора ишли смо од Узбекистана до Марока. Гости који су почели да долазе, а највише су усхићени природом и погледом који се пружа, а онда и комфором у шаторима где бораве. Имају интернет, купатило, струју из соларних панела. Ипак, највећи уметник овде је природа“, описује глампинг понуду код Пирота Маша Расталовска.

Не користе бетон, наглашава Алексеј: „Ту нема ниједног сантиметра бетона, нема великих конструкција, све што радимо је од дрвета и ризле.

Први гости, очекивано, стигли су из Русије.

Ово место нашли смо на Инстаграму, али тек кад смо стигли видели смо како је све добро организовано. То је оно што треба савременом човеку, да се помери од гужве, посла и стреса“, наводи Кристина Спиридонова.

„За сада, 80 одсто резервација су странци, јер у Србији је то тек на почетку, али верујем да ће бити много интересовања“, наглашава Алексеј.

Њихов концепт подразумева симбиозу човека и природе, али такву, да када човек оде, природу остави бољом него што ју је затекао.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара