Читај ми!

Доње Подунавље нуди осећај као да сте на мору

Доње Подунавље све више привлачи туристе, а међу најпопуларнијим дестинацијама су Голубачка тврђава и Сребрно језеро.

Голубачка тврђава, импозантно средњовековно здање обавезна је дестинација страних туриста који крстаре Дунавом.

„Генерално, мај се десио ове године неочекивано и за нас. Велики број крузера, тако да смо у мају, ми смо до сада прешли 65.000 посетилаца за ову годину", наводи Искра Максимовић, директорка Тврђаве „Голубачки град“.

Захваљујући обнови Голубачке тврђаве од 2019. године оживео је и оближњи Голубац.

„Последњих неколико година нашу општину посети око милион туриста. Све је више издаваоца смештаја, све је више ресторана и све је више људи који долазе да купују викенд куће и плацеве за останак у Голупцу“, наглашава Марко Стојаковић, заменик председника општине Голубац.

Дунав је на целом свом току најшири код Голупца, чак шест и по километара. Утисак као да сте на мору, али и прелепа околина не остављају туристе равнодушним.

Центар туризма у овом делу Подунавља свакако је Сребрно језеро. Одатле вас путеви воде до Виминацијума, Рамске тврђаве, манастира Нимник и Тумане, Голупца, па и Лепенског вира.

„Не треба да схватамо да смо конкуренција, ми смо једна туристичка понуда и када гостима понудимо то што сам набројао, мислим да могу неколико дана да проведу, пет,шест дана да проведу и да обиђу сва ова значајна историјска места, и још неколико дана да се купају на језеру, и практично то је један годишњи одмор десетак дана“, каже Драган Милић, председник општине Велико Градиште.

Цене смештаја на Сребрном језеру варирају од 1.200 до 4.000 динара дневно, у зависности да ли боравите у домаћој радиности или у хотелском апартману. У просеку, туристи се задржавају три до четири дана, али има и оних који читав годишњи одмор проведу на српском мору.

„За лето већ имамо најаву по седам и десет дана, тако да ја мислим да смо један већи део јула и августа продали, с тим што је осетно повећан број наших гостију који живе у иностранству, наших људи који живе и раде у иностранству, па ето имају потребу да одмарају у својој земљи“, напомиње Горан Динчић, угоститељ и власник апартмана.

И угоститељи и власници апартмана на Сребрном језеру слажу се да је овогодишња туристичка сезона добро почела. Да ли ће бити као рекордна 2020. када су многи због короне летовали у Србији, знаћемо на јесен.

Оно што никако не треба пропустити је залазак сунца у Раму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 05. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару