Читај ми!

Србија је у дане празника прави туристички шведски сто

Почиње пролећни распуст за ученике у централној Србији, а многи запослени ће спојити ускршње и првомајске празнике и некуда отићи. Туристичка понуда у Србији је разноврсна, а очекују се и гости из иностранства.

Бање су чест избор наших туриста током пролећних празника. Њихова попуњеност је изнад 80 одсто.

„Када су Луковска и Пролом бања у питању, рекли су нам да ће попуњеност бити преко 90 процента, махом домаћих туриста, али и туриста из региона. Тако да ето, они који се још нису одлучили, морали би то што пре и питање је где ће успети да пронађу слободно место“, наводи Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије.

Сеоска домаћинства су се снажно позиционирала на туристичкој мапи Србије, посебно она која нуде смештај у вајатима.

„Тако да је идеално у том смислу што нису сви под истим кровом, борави се доста напољу, храна је наравно домаћа, тако да у том смислу за празнике, чини ми се, ми имамо блажу предност у односу на традиционални смештај у хотелима“, сматра Зоран Јевтовић из „Рајских конака“ у Леушићима.

Србија ће ових дана бити прави туристички „шведски сто“. Нема чега нема. Хоћете у бању. Може. Хоћете у природу, пролећем пробуђену. Може. Или бисте можда опет на скијање. Може и то. Снега на планинама има у изобиљу.

„Ски-центар Копаоник поново отвара своја врата, тако да ће скијаши моћи да уживају у скијању током ускршњих и првомајских празника. Од 22. априла до 3. маја радиће ски-центар Копаоник као и стазе Караман гребен и Крст и боб на шинама“, наводи Ана Јовановић из „Скијалишта Србије“.

Индивидуалних страних гостију већ има у Београду, а ових дана долазе и прве организоване групе.

„Претпостављам да ћемо имати значајно већи број људи о Васкрсу, управо оних који га славе кад и ми, с једне стране. С друге стране, ово је време, такозваних, пролећних ферија, пролећних одмора, те и по тој основи нам долази велики број гостију“, напомиње Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београд.

„Ер-Србија“ од вечерас директно лети за Валенсију, што је тај шпански град учинило најпопуларнијим страним одредиштем наших туриста за предстојеће празнике.

„Уз наравно Египат и Истанбул, који су стандардно посећени током целе године. Дакле, Валенсија са пакет аранжманима, индивидуалних путника је такође јако пуно. Оно што ми имамо као информацију, да су прва три, четири поласка тог авиона потпуно распродата“, истиче Александар Сеничић, директор ЈУТЕ.

Нема већег туристичког замајца од успостављања директне авио-линије, па наредних месеци у Србији и Београду, можемо очекивати више туриста из тог дела Шпаније.

петак, 05. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару