Читај ми!

Зашто је Златар на правом месту, на правој висини и зашто на Златару срце куца јаче

Пријатне дневне температуре, прохладне ноћи, бистра планинска вода, прелепа природа и чист ваздух – све то нуди ваздушна бања Златар. Уз богату лепезу туристичких садржаја, златовање је идеално летовање.

Изградњом ауто-пута до Чачка и реконструкцијом путне инфраструктуре на Златар се долази много лакше, много брже и много безбедније. На Златар за само пар сати може да се стигне са врелих градских улица, препуних гужве, у потпуно другачији амбијент у коме се чује цвркут птица, жубор потока, мирис шуме и ужива у свим природним лепотама које красе ову планину, напомиње Бранко Пуцаревић, директор Туристичке организације Златар, гостујући у Јутарњем програму.

„Летња туристичка сезона је већ увелико почела и биће обележена низом манифестација. Управо је почела Шаранијада која се одржава на Сјеничком или Увачком језеру. Траје неколико дана и има пар стотина посетилаца који долазе на Златар због ове манифестације“, додаје Пуцаревић.

Увелико теку припреме и за Златар фест који се ове године одржава осми пут по реду, традиционално, последњег викенда у јулу. Поред богате културно-забавне понуде, смотре фолклора, изложбе Златне руке Златара, традиционалних златарских производа и дегустације кулинарских специјалитета. Организује се и такмичење у справљању најбоље златарске чорбе, крстарење Златарским језером, позната Златарска регата.

„Одмах после регате се спремамо за Златарску сиријаду, после тога за Сеоску Олимпијаду, тако да ће и ова година бити јако богата на Златару“, напомиње саговорник Бојане Марковић.

Ресорно министарство Триговине, туризма и телекомуникација, као и Влада Републике Србије протеклих неколико година су много новца уложили у Златар јер су га препознали као туристичку дестинацију, додаје Путацревић, а самим унапређењем инфраструктуре и туристичке понуде, то су препознали и инвеститори, тако да су дошли на Златар и уложили и сада овај туристички центар располаже са преко 2.400 лежајева, што је повећало и број остварених ноћења.

„Тачно је да је ова година иза нас била јако тешка, а и ова неће бити много лакша, али ја волим да говорим само о лепим стварима, јер је нешто добро било и у претходној години, која је помогла да локалитет Увац, по свим истраживањима постане локалитет број два по броју посетилаца у Србији“, наглашава директор ТО Златар.

Поред постојећих садржаја на Златару и отварања зип-лајна, отворене су и нове пешачке стазе. Тренутно се ради на једном пројекту са Удружењем бања Србије и Организацијом Србија за младе, уводи се пилот пројекат Детокс Златар.

„Ако немамо велнес, онда имамо детокс Златар – уживање у шуми и детокс шумом. Организујемо и пројекат Златовање, већ неколико година, а то је алтернатива летовању. Ако не одете на летовање, онда дођите на Златар да златујете и уверите се у све лепоте које ова планина има“, напомиње Бранко Пуцаревић, директор ТО Златар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 08. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару