Читај ми!

Када имају термоминералне воде, сезона не престаје – у Пролом и Луковској бањи капацитети попуњени

У Топличким бањама, Пролом и Луковској, борави максимално дозвољен број гостију.

У продуженом викенду и празничној атмосфери уживају гости Пролом и Луковске бање, који су одавно успели да резервишу смештај у месту које спаја планинску климу и купање у отвореним базенима са термалном водом. Поред домаћих гостију, највише је Македонаца. 

„Овде се осећамо као код куће. Често смо и у Врњачкој Бањи, на Копаонику и Златибору, и у Власотинцу смо били", рекао је Слободан Тупалов из Струмице. 

„Поштујемо тај протокол, носимо маске. Сад смо ми исти кластер овде па не носимо, иначе, кад идемо на ручак, у шетњу, да, носимо. Дезинфикујемо се често, и све у свему је лепо", додаје Сашко Ташев из Ђевђелије.

Поштовање епидемијских мере проверавала је и инспекција која није имала ниједну примедбу.

„Радимо по свим препорукама, мерама. Понашамо се врло одговорно, организовано, како би сви наши гости били сигурни, заштићени, безбедни, али, наравно и да имају комфор, леп угођај, да унапређују своје здравље, јачају имунитет и осећају се лепо и задовољно, што је и смисао промене места боравка и доласка у бању", изјавила је Марина Цветковић, туризмолог из АД „Планинка".

Гостима су, осим уживања у велнес-центрима били доступни и бројни други садржаји.

„Пре свега бих ту напоменуо цркву Лазарицу у Пролом бањи, затим прве Немањине задужбине у Куршумлији – манастир Светог Николе и манастир посвећен Пресветој Богородици, али, и једно право туристичко благо које у својим недрима гаји Луковска бања –  црква посвећена Светом Мини. Наравно, као незаобилазна дестинација у овом крају, као прави туристички бисер, посебно се истиче посета Ђавољој вароши", каже туристички водич Мирослав Јовић.

У бањама, богатим термоминералним водама, сезона непрестано траје. Због тога и не чуди што ће многи ваучере за одмор које даје Влада искористити управо у бањама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 08. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару