Читај ми!

Ко је одговоран што је Србија прљава, и кога чекамо да је очисти

Сви прљамо Србију, а шта ми као друштво и појединци можемо да урадимо, запитао се Јован Мемедовић у емисији „Један добар дан”. Сазнајте и зашто вране нападају људе у Ташмајданском парку, и како треба реаговати у овој несвакидашњој ситуацији.

Ко прља Србију? Како да очистимо Србију? Како да казнимо оне који прљају Србију? Како да наградимо оне који чисте Србију? Ово су нека од питања постављена новинару Јовану Мемедовићу и Кристини Цвејанов, стручнаку за амбалажни отпад, која се бави изузетно актуелном темом – заштитом животне средине.

Кристина Цвејанов за емисију Један добар дан рекла је да сматра да је „неопходно едуковати и организовати инспекцију, запослити младе, стручне људе и утврдити све пропусте када је у питању третирање отпада мимо закона, како би правосуђе на основу наших закона казнило починиоце”. Дадаје да „закон постоји, и да закон мора да се поштује”.

Уколико избацимо кесу са ђубретом из аутомобила, казна је од 20.000 до 50.000 динара. Али, поставља се питање – како утврдити ко баца ђубре, јер бисмо морали у тренутку да ухватимо починиоца. Јован Мемедовић тврди да „све полази од нас”.

У емисији је било речи и о нападу врана, које су у овом периоду посебно осетљиве, јер младунци почињу да излазе из гнезда, па су зато заштитнички настројене, због чега се саветује опрез.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво