Читај ми!

Веритас пружа критичну експертизу у заштити података од ренсомвер претњи

Веритас Технолоџис, лидер у безбедном управљању подацима у више облака, саопштио је да ће започети партнерство са јавним сектором у склопу иницијативе ЈЦДЦ (Joint Cyber Defense Collaborative - Заједничка сарадња у сајбер одбрани).

Улога Веритаса у ЈЦДЦ-у биће рад са савезном владом Сједињених Америчких Држава и партнерима у приватном сектору заједно са државним, локалним, племенским и територијалним владама, како би помогао у вођењу развоја и имплементације заједничких планова сајбер одбране и операција ради умањења ризика по сајбер екосистем и критичну инфраструктуру.

Kао члан ЈЦДЦ-а, фокусиран на управљање подацима распоређеним у мулти-клауд окружењима, Веритас који припада приватном сектору, ће јединственом експертизом допринети у повећању сајбер отпорности критичних података распоређених широм облака и у локалу, како би их заштитио од ренсомвера и других сајбер претњи.

Подаци су окосница модерног друштва - глобалне економије, управна тела и критична инфраструктура се ослањају на њих. Али ти критични подаци су угрожени.

„Тренутне процене сугеришу да сајбер-криминалци циљају податке ренсомвером сваких 11 секунди. Сада јеод виталног значаја способност да се брзо и сразмерно изврши опоравак од ових криза помоћу проверених технологија. До сада незабележеном брзином удружују се снаге јавног и приватног сектора кроз иницијативе као што је ЈЦДЦ за решавање овог вишеструког изазова“, каже Kевин Јангквист, потпредседник Веритаса за амерички јавни сектор.

Поред рада на заједничком циљу унапређења колективне позиције сајбер безбедности САД-а и њених стратешких међународних партнера, Веритас и његови клијенти имаће користи од чланства у ЈЦДЦ-у кроз Веритасову 1-на-1 сарадњу са безбедносним аналитичарима, оперативну анализу и коришћење портала за размену информација, доступног само партнерима ЈЦДЦ-а.

У складу са новим овлашћењима америчког Kонгреса, Агенција за сајбер безбедност и безбедност инфраструктуре (ЦИСА) основала је ЈЦДЦ у августу 2021. године да трансформише традиционална јавно-приватна партнерства у приватно-јавну оперативну сарадњу, у реалном времену, и пребаци парадигму са реаговања на претње и рањивости на проактивно планирање и предузимање корака за њихово ублажавање.

ЈЦДЦ комбинује видљивост, увиде и иновације приватног сектора са могућностима и властима федералног сајбер екосистема да колективно сузбију сајбер ризике.

субота, 06. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару