Читај ми!

Зашто трчимо кад пада киша? Одговор потражите на РТС Науци

Сваког уторка, почињући од 12. октобра, на каналу РТС Наука у емисији „РТС Лаб“ од 17 часова откривамо тајне из света науке – уз новинаре најмлађе редакције у Радио-телевизији Србије.

У сваком издању РТС Лаба на разумљив и забаван начин представљају се озбиљни и актуелни научни пројекти – од медицине до друштвених мрежа, преко суперрачунара и неуроестетике, зелене енергије и квантне музике, до утицаја Месеца...

Зашто трчимо када пада киша? Зашто зевамо? Какве тајне крије психологија боја? Зашто је науци важан цвет феникс – српска рамонда?

Свако научно „зашто“ у РТС Лабу добија своје „зато“, а у специјалним издањима РТС Лаба учимо о природним катастрофама, вештачкој интелигенцији, еколошким претњама...

На почетку сезоне, неизбежно, биће речи и о коронавирусу. О томе како пандемија утиче на човечанство занимљиве ставове износе психолози, педагози, етнолози. Сазнаћемо шта је афантазија, ко су „летеће спавалице“, и шта је то феномен слепила мозга.

РТС Наука - нова сезона од 12.октобра

Ове јесени РТС Наука припремила је нове серијале најквалитетнијег научног програма.

У октобру, премијерно, приказујемо серијал Футурмаг који ће објаснити како проширена стварност мења нашу перцепцију околине и начине на које задовољавамо своје потребе.

Једна од најгушће насељених земаља на свету дом је и за преко 40.000 биљних и животињских врста. Сингапур је успео да усклади природу са узаврелом и загађеном цивилизацијом. Оба света опстају и живе заједно. Како је то могуће? Сазнаћете у новом серијалу Дивљи град Сингапур, недељом у 21.

Има ли живота ван наше планете, ван Сунчевог система? Да ли ти облици живота подсећају на нас и можемо ли се ми у будућности прилагодити њиховим условима? Одговоре очекујте у Разоткривању.

Уколико сте се ужелели путовања, не пропустите документарни серијал о земљи која је дала истраживаче, творце епохалних научних достигнућа, креаторе нових поредака, божанске уметнике – Скривена Италија, средом у 21.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи