Пронађено на стотине фосила праисконског предатора

Бројни фосили праисконског морског створења пронађени су у Канади, што пружа много информација о важном предатору из кључног периода у еволуцији живота на Земљи.

Научници су објаснили да је реч о бићу с канџама налик на грабуље и главом која изгледа као чувени измишљени свемирски брод.

Назвали су га cambroraster falcatus. Далеки је сродник данашњих зглавкара попут паукова и ракова.

Cambroraster falcatus је живео током камбријског периода пре 506 милиона година, када су сва жива бића живела у океанима, преноси Ројтерс.

Стручњаци наводе да је, у поређењу са другим животињама из тог периода, камброрастер „џин“ од 30 центиметра.

Са огромном главом, малим телом и очима окренутим према горе, Камброрастер на први поглед подсећа на крабу, иако су у суштини то сасвим различите животиње, сматра Џо Мојсиук из Краљевског музеја у Онтарију.

Мисли се да је Камброрастер, попут краба, живео у близини морског дна, хранећи се организмима из муља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи