Форум у тиролском селу Алпбах

Европски форум Алпбах из Аустрије, са седиштем у Бечу, расписао је конкурс за стипендирање студената из Србије и целог света за учешће на овогодишњем форуму у тиролском селу Алпбах. Конкурс је отворен до 31. марта 2017. године.

Студенти и дипломци из целе Србије свих образовних профила, као и млади професионалци до 30. година, могу се пријавити слањем биографије на енглеском језику, мотивационог писма, доказа о познавању енглеског или немачког језика на адресу Форума Алпбах, уз пријавни формулар са сајта www.alpbach.org.

Стипендија за изабране кандидате биће у вредности од 700 до 2 000 евра.

Европски форум Алпбах се традиционално одржава сваке године од 1945. Популарно назван „Давос за младе интелектуалце", окупља 4 000 људи из 60 земаља. У Србији има своју чланицу мреже ‒ Клуб Алпбах Београд. Клуб постоји 12 година и под покровитељством амбасадора Аустрије г. Ајгнера годинама прикупља стипендије за слање студената у Аустрију и спроводи лиценцирану школу о европским интеграцијама.

По 72. пут, Форум ће од 16. августа до 1. септембра окупити стотине учесника различитог порекла у Алпбаху, са циљем да истраже и размотре многе аспекте теме „Конфликт и сарадња".

Конфликти су у стању да униште успостављене ентитете, али такође могу довести до стварања нових темеља. Између 16. августа и 1. септембра 2017. године, стотине пионира различитих академских, политичких, економских, културних позадина  представиће иновативне идеје повезане са том горућом темом.

Ове године на програму је двадесет академских семинара, са угледним академицима на челу; биће организовано више од 200 пленарних седница, уз сесије које ће се одвијати под заставом конфликата и сарадње. Долазак вештачке интелигенције у све области друштва које се могу замислити и будућност либералне Америке кључни су тематски приоритети 17. дана програма.

Рок за пријаву је 31. март 2017. године.

Приредила Маја Стојановић 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи