Конституисан Центaр за руске студије Факултета политичких наука

Центaр за руске студије званично је конституисан на Факултету политичких наука Универзитета у Београду. Центар треба да представља простор за упознавање са Русијом, да садржи информативни и научноистраживачки центар, електронску и класичну библиотеку.

На Факултету политичких наука Универзитета у Београду конституисан је Центaр за руске студије. Декан ФПН-а проф. др Симић изјавио је тим поводом: „Нисмо се озбиљније бавили Руском Федерацијом на Факултету и ту празнину ћемо сада испунити. Важно је научноистраживачки приступити политичким структурама које утичу на свет у коме живимо."

Он је нагласио да су подстрек за оснивање Центра добри односи између Србије и Русије: „Ми такође чинимо напоре да вратимо руски језик у научне кругове". Такође је додао да ФПН у потпуности подржава пројекат којим ћемо сазнати више о руској култури, политици и привреди.

Члан Почасног Савета Јелена Стадниченко представила је програм и циљеве Центра за руске студије, истакавши да Центар треба да представља велики простор за упознавање са Русијом. „Желимо да садржи информативни и научноистраживачки центар, електронску и класичну библиотеку, професорску и студентску размену, јавне дебате и округле столове", саопштила је Ј. Стадниченко и додала да је предност Центра то што је део државног факултета, те стога има одличну перспективу.

Конститутивној седници присуствовали су: будући руководилац Центра проф. др Синиша Атлагић, декан Факултета политичких наука проф. др Драган Р. Симић и продекан проф. др Дарко Надић, као и остали чланови Управног одбора и Почасног савета Центра.

Приредила: Маја Стојановић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи