Твоја Европа, твој глас

Ученици из основне и средње школе „Петро Кузмјак“ из Руског Крстура ће 14. фебруара угостити Романа Хакена, члана Европског економског и социјалног комитета, који ће их припремити за учешће у конференцији Твоја Европа, твој глас.

Твоја Европа, твој глас је годишња скупштина која окупља 33 школе из ЕУ и земаља кандидата на дебати о будућности Европе која се одржава у Бриселу, у Европском економском и социјалном комитету, 30. и 31. марта 2017.

Роман Хакен ће ученицима и једном наставнику помоћи да припреме одговоре на нека од кључних актуелних питања у Европи: предности, достигнућа и недостаци Европске уније: изазови и могућности са којима је Европска унија суочена : будућност Европе из перспективе младих Европљана и шта би они урадили да је унапреде. 

Роман Хакен ће 14. фебруара ученицима дати смернице о току дебате и укратко им предочити активности Европског економског и социјалног комитета и објаснити на који начин он представља глас цивилног друштва широм Европе.

Основна и средња школа „Петро Кузмјак" из Руског Крстура је једна од 33 школе одабране у конкуренцији од преко 680 школа из 28 држава чланица и пет земаља кандидата (Албанија, Турска, Црна Гора, Србија и Бивша Југословенска Република Македонија). Ученици ове школе ће имати прилику да члановима Комитета дају своје предлоге о будућности Европе. На крају дводневне конференције, ученици ће гласати за три предлога за које сматрају да ће на најефикаснији начин променити будућност Европе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи