Дар природе – скривена Плажа љубави

Архипелаг Маријета у Мексику скрива прави тропски рај, нешто што личи на сценарио авантуристичког филма и многе туристе оставља без даха. У питању је место крајње романтичног назива – Плажа љубави.

 Да није шума таласа који ударају у нежни песак плаже, људи вероватно не би приметили то скривено чудо природе. Плажа је смештена неколико метара под земљом, а архипелаг Маријета налази се у близини Пуерто Ваљарте у Мексику.

Необични локалитет дуго је скриван од очију јавности, јер је влада Мексика користила подручје у војне сврхе, пошто на острвима није било становника.
Верује се да су настала пре неколико векова услед вулканске активности у тој области. Почетком 20. века мексичка влада искористила је тада напуштена острва да би спроводила војна тестирања.

Након година истраживања и напора да заштите острва, научници са Жаком Кустоом на челу успели су да убеде власти Мексика да острва прогласе националним парком и забране риболов, лов и било какву штетну активност.

Иако су велике експлозије и бомбардовање годинама штетили флори и фауни тог тропског раја, неки кажу да су управо та војна тестирања  „заслужна" за стварање „Плаже љубави", познате и као „скривена плажа Мексика".

Плажа љубави је толико невероватна да, кад су се прве фотографије појавиле на интернету, многи нису могли да верују да такво место уопште постоји на планети, али више нико не сумња у постојање тог чуда природе.

Они који су имали среће да посете чувену плажу виђали су и дивље делфине, октоподе и корњаче.
Јединствени локалитет повезан је са Пацификом, тунелом дугим двадесет пет метара.

Приредила Александра Стојановић

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи