Стручна пракса за студенте

Центар за развој каријере у сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре позива студенте Грађевинског, Саобраћајног, Машинског, Електротехничког, Технолошко-металуршког, Архитектонског, Рударско-геолошког, Правног, Математичког, Физичког, Биолошког, Економског, Филолошког факултета, ФОН-а и Факултета безбедности да се информишу о отвореном позиву за обављање праксе у секторима и органима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, јавним предузећима и стручним установама и агенцијама из ресора Министарства.

У другом циклусу (март‒јун 2017) планирана је реализација праксе за укупно 141 студента. Као и у првом циклусу, највише места отворено је за студенте техничких факултета Универзитета у Београду (највише за студенте Грађевинског и Саобраћајног факултета), а међу институцијама које су отвориле највећи број места налазе се Железнице Србије, Ер Србија, као и сектори и органи Министарства.

Пријављивање за други циклус стручне праксе траје до 15. фебруара 2017. године и врши се искључиво електронским путем на порталу www.studentskapraksa.com. Потребно је да студент направи кориснички налог у зони за студенте и дода своју биографију, а затим одабере жељену позицију из базе пракси и пријави се.

Студенти који су се већ регистровали на порталу не морају то да раде поново ‒ довољно је да одаберу праксу за коју желе да се пријаве.

Студенти који буду одабрани у првом циклусу моћи ће да обаве праксу од 1. марта. до 1. јуна 2017. године. Трајање праксе биће дефинисано за сваког студента у складу са захтевима одговарајућег студијског програма и у договору са супервизорима праксе из предузећа и установа који учествују у програму.

Стручна пракса у области грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре реализује се на основу потписаног протокола о сарадњи између Универзитета у Београду и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и одвија се у три циклуса током којих је предвиђено да праксу обави укупно 412 студената.

Приредила Маја Стојановић

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи