Јапанска божићна трпеза и перуански борбени фестивал

Прослава Божића у Јапану организована је уз необичну трпезу, док се у јужној планинској регији Перуа, на тргу Армас, славило уз посебан национални плес који представља спој такмичарског духа и пријатељства.

У Јапану је група гастронома организовала прославу Божића уз необично јело припремљено од инсеката.

Није само у питању ексклузиван специјалитет већ, како су навели стручњаци организације Уједињених нација, и кључни одговор на проблем глади у свету.

Експерт за прављење оброка од инсеката напомиње да су они веома укусни и да је ово начин да се омогући људима да искусе нову врсту хране.

Кажу да, на пример, ларве пчела имају укус сличан укусу сира. Једно је сигурно, то је заиста необична и незаборавна божићна прослава.

Божићни борбени фестивал

Сваке године, 25. децембра, одвија се перуански борбени фестивал. Циљ је да се превазиђе прошлогодишњи лични резултат и започне Нова година у великом стилу.

Ову годину је обележио и посебан национални плес који представља спој такмичарског духа и пријатељства.

Догађај је пропраћен добром музиком, пићем и фестивалском атмосфером а одвија се у јужној планинској регији Перуа, на тргу Армас и бројним пунктовима бивше престонице царевине Инка.

Борбе у рингу и на отвореном простору су стварне али и симболичне јер победа у рингу означава и успех на пољу љубави, финансија и разних животних питања.

Пошто се борбе заврше, од учесника се очекује опште помирење. Ове необичне борбе су део културног наслеђа.

Нова правила искључују учешће жена и деце. И победници и губитници поштују одлуку судије и све се завршава загрљајима и дружењем.

Припремила: Јелена Радовић Јовановић 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи