Читај ми!

Срдачан сусрет после 20 година

На првом од три београдска концерта познатог сарајевског кантаутора Дина Мерлина, публика готово три сата уживала у хитовима које је две деценије чекала да чује уживо. Наступ прошао без иједног инцидента.

Сарајевски певач Един „Дино Мерлин" Дервишхалидовић одржао је први од три концерта у Београдској арени. Најављених инцидената десничарских организација прве вечери испред Арене није било. Мере безбедности биле су на највишем нивоу.

Улазнице за суботњи, и концерт у недељу, такође су распродате, а оцена организатора је да ће све три вечери у Арени бити по 18.000 људи.

Иако је почетак концерта био најављен за 20 часова, публика је у Арену улазила још сат времена након тога, јер су из безбедносних разлога посетиоци на улазу претресани, снимани и фотографисани. Детаљна контрола и лоша организација су створили велику гужву испред улаза, те је публика била принуђена да дуго чека по изузетно хладном времену.

Испред Арене је дежурала жандармерија, полицајци на коњима и више кола Хитне помоћи, док су унутра шетали полицајци са псима.

И поред најава неких организација да ће правити инциденте због гостовања Дервишхалидовића у Београду, љубитељи музике групе „Мерлин" нису одустали од доласка на концерт.

Сарајевски кантаутор их је наградио свирком од скоро три сата.

Дино је дочекан громогласним аплаузом и вриштањем, а од прве до последње песме, публика је скакала и тапшањем поздрављала сваку нумеру.

Хорски су испраћени хитови „Кремен", „Мој је живот Швицарска", „Све је лаж", „Данас сам ОК", „Кад си рекла да ме волиш", „Халима", „Хајде, ноћас ми дођи", „Умри прије смрти" и друге.

После два сата, када се чинило да се концерт примиче крају, Дервишхалидовић је све изненадио када је почео да изводи госте.

Најпре се појавила Ивана Банфић и заједно са Мерлином отпевала њихов велики хит „Годинама". Уследила је мелодија „Супермен", а сарајевском певачу се придружио Жељко Јоксимовић.

На крају је, на одушевљење присутних, са Весном Змијанац извео „Кад замиришу јорговани".

Након концерта, ипак је било и разочараних, којима је брзо реаговање градских служби покварило добро расположење које носе из Арене - уместо износа који су платили на благајнама, у цену карте за концерт Дина Мерлина биће урачуната и услуга паука.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару