Читај ми!

Покрет „Окупирај Волстрит“ добија свој албум

Познати и непознати музичари који су пружили подршку покрету „Окупирај Волстрит“ смислили су начин за финансирање протеста у месецима који долазе – снимиће ЦД који ће се ускоро наћи у продаји. На албуму "Оccupy This Album" певаће и редитељ Мајкл Мур.

Протест „Окупирај Волстрит" добиће и музички албум, на коме ће се наћи познати и непознати извођачи, а новац од продаје намењен је даљем финансирању тог покрета.

На албуму ће се, међу осталим, наћи песме Џексона Брауна, групе "Third Eye Blind", "Crosby & Nash", "Divo", као и Лусинде Вилијамс и појединих бубњара који су пружали подршку учесницима протеста у парку Зукоти на Менхетну.

Учесници протеста рекли су да ће на албуму "Оccupy This Album", који ће на тржиште изаћи током зиме, наступити и ди-џеј Лоџик, "Ladytron", Ворен Хејнс, "Toots and the Maytals", Мајк Лимбод, "Aeroplane Pageant", "Yo La Tengo" и други.

Требало би да на албуму пева и филмски режисер и активиста Мајкл Мур. Џејсон Самјуел, музичар који ради на диску, очекује да ће албум зарадити између један и два милиона долара, намењених финансирању покрета усмереног против неједнакости зарада.

Новац од продаје албума биће прослеђен непрофитној организацији „Алијанса за глобалну правду". Половина зараде помоћи ће финансирање покрета у Њујорку, док ће друга половина бити намењена покрету у осталим деловима света.

Снимање албума у добротворне сврхе има дугу традицију која је почела „Концертом за Бангладеш" Џорџа Харисона, на коме су 1971. сакупљени милиони долара за помоћ жртвама поплава.

Песмом "We Are the World" је осамдесетих година прикупљено преко 60 милиона долара за помоћ гладнима у Африци.

Албум покрета „Окупирај Волстрит" биће доступан најпре у дигиталној форми, а планови за издавање компакт-диска још нису познати.

Албум ће већином бити спој живих снимака са протеста и новог материјала. Група "Third Eye Blind" већ је објавила песму "If There Was a Time", која се посебно односи на покрет.

Ворен Хејнс је понудио живу верзију песме са свог прошлог диска "Rivers Gonna Rise".

У једној песми чуће се насумице формирана група бубњара која је дошла у парк Зукоти на Менхетну и буком изнервирала како комшилук, тако и демонстранте.

Музичари попут Тома Морела, Дејвида Крозбија и Грејема Неша наступали су на импровизованим концертима током протеста.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару