Читај ми!

Хуманитарни концерт Сање Илића

Музика истакнутог композитора Сање Илића из серије „Село гори а баба се чешља“ биће изведена на хуманитарном концерту 4. децембра у Центру „Сава“. Сав приход од продаје карата намењен је Институту за онкологију и радиологију Србије.

Концерт на коме ће бити изведена музика из серије Село гори а баба се чешља композитора Александра-Сање Илића, биће одржан 4. децембра у Центру „Сава", а приход од продатих улазница биће искоришћен за куповину микроскопа за хистопатолошку анализу, за Институт за онкологију и радиологију Србије.

Илићеву музику, како је наведено на конференцији за новинаре, у посебној оркестрацији извешће Симфонијски оркестар Министарства одбране Србије „Станислав Бинички", заједно са хором Певачког друштва „Станковић" и многобројним вокалним и инструменталним солистима. Дириговаће Александар Седлар.

Наступиће Спасоје Туфегџић (кавал, окарина, фрула), Милан Рајковић (кларинет), Срђан Сретеновић (виолончело), Саша Боровић (виолина), Влада Никић (хармоника), Дарко Карајић (акустична гитара), Дарко Димитријевић (труба), Невена Париповић (вокал) и сопран Сузана Шуваковић Савић, као и гости из Суботице и Румуније - Мишел Курина (чембало) и Кристијан Вагнер (Панова фрула).

Аутор серије Радош Бајић истакао је да ће концерт бити „спуштање завесе" на један велики пројекат започет 6. октобра 2006. године, када је у Врњачкој Бањи снимљена прва клапа серије Село гори а баба се чешља.

Он је подсетио да је снимљено 89 епизода и додао да је Илићева „надахнута и изванредна" музика дала велики допринос целокупном делу.

Бајић је објаснио да су у складу са хуманом и друштвено одговорном мисијом, коју је ауторска и глумачка екипа спроводила претходних пет година, одлучили да приход од продатих улазница искористе за куповину најсавременијег микроскопа за хистопатолошку анализу.

Подсетио је и да су током претходних година обишли више од 30 школа у забаченим сеоским срединама, где су донирали неопходан школски прибор и компјутере, посетили више болница, домова за незбринуту децу и домове за старе, прикључили се акцији Министарства здравља – „Србија против рака".

Сања Илић је рекао да је неке композиције из серије „докомпоновао", како би биле занимљивије и адекватније за симфонијски оркестар и како би се добио „мало шири, помпезнији звук".

Такође је најавио да ће на концерту публика чути врхунске извођаче, а да ће визуелно све то изгледати као једна позоришна представа.

Редитељ концерта је Ирфан Менсур, а улазнице су већ у продаји по ценама од 800 и 1.000 динара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару