Читај ми!

"L.А.Wоman" други пут међу фановима

Чланови легендарне групе „Дорс“ планирају да почетком следеће године издају проширену верзију албума "L.А.Wоman", првобитно објављеног 1971. године.

Гитариста бенда „Дорс" (The Doors) Роби Кригер изјавио је да су пронашли велики број снимака већине песама са албума L.A.Woman на које је потпуно заборавио, а који ће се наћи на унапређеној верзији тог албума.

„Када снимаш албум потпуно заборавиш да постоје снимци који нису објављени и занимљиво је чути како су се различите песме развијале и мењале од једног до другог снимка, па је тако и песма L.A.Woman потпуно другачија од онога што је требало да буде", рекао је Кригер.

Музички сет требало би да садржи два диска са бонус песмама Orange County Suite, Don't Go No Furthur и Money.

Проширена верзија албума је део кампање под називом „Година Дорса 2011-2012", током које се очекује да ће бити објављено још сличних дигиталних издања посвећених почецима чувене рок групе, мада Кригер каже да постоји мало сачуваних снимака других албума.

Кригер и клавијатуриста Реј Манзарек након распада групе наставили су да свирају песме „Дорс"-а са певачима Ианом Естберијем, из групе "The Cult", и Бретом Скалионсом, из бенда "Fuel", а сада планирају да сниме и нов материјал.

Они очекују и да ће 50 година од објављивања првог албума групе „Дорс" прославити 2017. светском турнејом.

Рок бенд „Дорс" основали су 1965. у Лос Анђелесу Џим Морисон, Кригер, Мазарек и бубњар Џон Денсмор. Након Морисонове смрти 1971. остали чланови су наставили са наступима до 1973.

Албуми The Doors (1967), Strange Days (1967) и L.A. Woman налазе се на листи 500 најбољих албума свих времена по оцени музичког часописа Ролингстоун, а група „Дорс" је члан „Рокенрол куће славних".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару