Читај ми!

Тридесет година београдске блуз сцене

Посвећен обележавању 30 година београдске блуз сцене, од 19. до 21. октобра у Дому омладине Београд биће одржан десети „Блуз сток фестивал“. Као специјални гости наступиће бенд "Blues Company" и један од највећих блуз певача данашњице Тери Еванс.

Десети „Блуз сток фестивал" (Blues Stock Festival) биће одржан од 19. до 21. октобра у Дому омладине Београд (ДОБ), а биће посвећен обележавању 30 година београдске блуз сцене, најавио је организатор.

Блуз је био присутан у Београду и пре 1981, али та година је била веома значајна за будући развој домаће блуз сцене, с озбиром да је тада отворен блуз клуб на „Машинцу" као прво место окупљања љубитеља блуза, а појавио се и први блуз бенд - „Блуз квинтет", док је емисија „Блуз сат" Студија Б већ постала култна.

Тим поводом већи део програма предстојећег фестивала биће посвећен блуз ветеранима и биће објављен двоструки ЦД са архивским материјалима из свих периода постојања блуза у Београду.

У две фестивалске вечери наступиће "Blues Trio", "Raw Hide", "Point Blank", "Di Luna Blues Band", "Blue Family", а из новије генерације Ненад Златановић и "Texas Flood".

Као специјални гости, концерт ће одржати најпознатији блуз банд из Немачке - "Blues Company", који предводи гитариста, певач и композитор српског порекла, Тодор Тодоровић, као и један од највећих блуз певача данашњице Тери Еванс са својим бандом.

Најављена је и изложба "Sir Mick & Rock Icons" aутора Бранислава Бриана Рашића, која ће трајати до 23. октобра.

Дом омладине Београда, у коме је одржан први блуз фестивал у Београду 1988. године, изразио је жељу да буде домаћин овогодишњег „Блуз стока".

Од првог "Voxstocka" 2002. до овогодишњег „Блуз сток фестивала", публика је уживала у концертима представника блуз сцена Италије, Словеније, Аустрије, Хрватске, Мађарске, Румуније, Грчке, Шпаније, Француске, Немачке, Холандије, Данске, Шведске, Велике Британије, Русије и неколицине извођача из САД.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару