Читај ми!

Ново сутра уз „Ајриш стју“

Београдски састав „Ајриш стју“ недавно представљеним албумом под називом "New Tomorrow" подсећа да на шареноликој музичкој сцени има места за квалитетан ирски звук. Публика ће ускоро моћи да чује нове песме и уживо на наступима широм Србије.

Трећим албумом под називом New Tomorrow београдски састав „Ајриш стју" (Irish Stew) подсетио је да на шареноликој музичкој сцени Србије и те како има места и за добар ирски звук.

Фронтмен шесточлане групе, аутор текстова и музике већине композиција Бојан Петровић са поносом истиче да је нови албум комплетно ауторски те да су на њему композиције за све љубитеље ирске музике, од жестоког рока до нежних балада.

Од првог наступа 2003. године и снимања првог ЦД-а, те успешног другог албума Dare to dream, „Ајриш стју" лагано осваја публику и шири круг својих обожавалаца.

„Задовољни смо, бендови се код нас тешко пробијају, ми смо у реткој групи, идемо стално благо нагоре, од албума до албума, од концерта до концерта, наша публика расте, то смо видели свирајући по Србији", рекао је Петровић.

Познати по енергији која на наступима покреће и оне којима играње није јача страна, ови заљубљеници у ирски звук су од почетка истицали да им је важно да музика коју свирају буде искрена.

„Ирска музика носи ту емоцију која је нама највише одговарала да се изразимо, на почетку смо изводили обраде познатих ирских традиционалних песама да би полако прешли у стварање сопствене музике", објаснио је фронтмен групе.

Нови албум New Tomorrow има две верзије, стандардно ЦД издање које је објавио "One Records" и специјално мултимедијално издање за бесплатно преузимање са сајта бенда.

Харизматични, енергични чланови бенда су: Ана Миловановић (виолина), Ненад Гаврилов (гитара), Иван Ђурић (бенџо), Александар Господинов (бас гитара), Марко Јовановић (бубњеви) и певач Бојан Петровић.

Почев од наредног месеца група ће на концертима широм Србије представљати песме са трећег албума и подсећати публику на старе нумере.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару