Џез пијаниста Иван Алексијевић: Част је добити награду од колега

Џез пијаниста Иван Алексијевић, аутор и члан Биг бенда РТС-а, добитник је годишњег признања ГОДУМ – „Душко Гојковић" за допринос џез музици које му је уручило Удружење музичара џез, рок и забавне музике Србије.

Гостујући у Јутарњем програму, Иван Алексијевић истиче да му је ово прва награда и да му много значи, пре свега зато што носи име нашег прослављеног трубача Душана Гојковића са којим је имао част и привилегију да наступа на небројеним концертима.

„Са њим сам доживео неке од најлепших тренутака на сцени, што на концертима у Београду, што на неким гостовањима. Пре само пет година смо са њим свирали концерт у Аудио форуму у Инглштату. Част је и што је ова награда награда коју сам добио од својих колега“, истиче Алексијевић.

Додаје и да му је драго што су у публици на догађају у Установи културе „Вук“ били људи са којима је сарађивао и који су му причинили част и задовољство да га позову да гостује на њиховим албумима и да дâ неки свој печат њиховим композицијама.

Дебитанстски албум Ивана Алексијевића ПГП РТС је објавио још пре годину и по дана. У питању је соло клавир албум на коме је Алексијевић одабрао 10 песама Николе Пејаковића и превео их у стрејт пијано џез, са елементима класике.

„Има један куриозитет везан за тај албум који сам сазнао од Владислава Томанића, који је дуго година био пријатељ и менаџер Душка Гојковића и велики је познавалац домаће џез сцене, који ми је рекао да је то први соло клавир џез албум после 30 година код нас. Пре мене је то урадио једино Владимир Витас, покојни мој претходник из Биг бенда, који је имао соло клавир албум који се звао Импресије са Светог Стефана“, истиче Алексијевић.

Иначе, Иван Алексијевић је већ 25 година члан Биг бенда РТС-а, а каже да се осећа као да је пре недељу дана почео да ради, посебно што се последњих година ансамбл доста подмладио веома квалитетним музичарима, што је дало нов квалитет и свежину оркестру.

понедељак, 28. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи