Два у један – Дадо Топић и „Генерација 5“ започињу серију концерата у Београду 19. октобра

После успешне сарадње коју су остварили на синглу „Ја верујем“, посвећеном покојном басисти Милошу Стојисављевићу Цајгеру, Дадо Топић и „Генерација 5“ удружили су снаге да би одржали серију концерата. Најбоље песме из вишедеценијске каријере групе и популарног певача београдска публика моћи ће да чује прва 19. октобра.

Свака свирка са 'Генерацијом 5' је велико задовољство. Они изванредно свирају, имају фамозне песме. Ја се удружим репертоарски са њима и онда је то концерт за памћење. Тако да веселим се овој свирки 19. октобра“, каже гитариста Дадо Топић.

Репертоар на концерту ће вероватно бити пола-пола, али ће удружити снаге за песму Само најјачи остају, пошто је то песма којом је, како каже, „Генерација 5“ поставила високе стандарде у аражманима, у песмама и концертној изведби.

Клавијатуриста „Генерације 5“ Драгољуб Илић Илке каже да је сарадња са Топићем вишегодишња жеља бенда, али да се до сада нису стекли услови.

„Сада услови постоје, сада смо расположени и једна и друга страна, тако да просто ова сарадња се учинила природно. Дадо Топић и 'Генерација 5'. се дуго знају и ми смо наступали, ми смо га пратили у неким песмама, мало ко то зна, али сада је једноставно интересантна идеја да удружимо снаге и енергију, тако да ћемо овим концертом отворити једну серију концерата коју ћемо имати по региону“, истиче клавијатуриста.

Уочи великог београдског концерта одржали су и пробне наступе, а публика је на њих реаговала одлично.

„Дадо Топић има велику каријеру и велике песме, ми такође, тако да једноставно ја у шали кажем то је два у један. Ко воли Генерацију 5, воли и Дада Топића. То је на отприлике исти музички језик. То је онај рокенрол који се некада свирао, који се данас јако слуша, тако да практично ова сарадња је врло природна и некако се испоставила да то дугогодишње пријатељство резултира у заједничким наступима“, навео је Илић.

четвртак, 10. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи