Читај ми!

Констракта и ВИ у Сава центру, коса лети на ветру 19. септембра

На концерту у Центру „Сава“, заказаном за 19. септембар, видећемо сусрет обичне жене Констракте и вештачке интелигенције и стварање Констрактиног аватара, најавила је уметница и позвала публику да дође у реновирану Плаву дворану. Карата има још мало.

Нешто више од недељу дана уочи првог великог самосталног концерта у Београду, Ана Ђурић Констракта каже да се увек штрецне када неко помене спектакл.

„Будући да је Центар 'Сава' и да је то бина која дозвољава мало другачију режију концерта, припремамо и мало другачији наступ, то јест концерт“, рекла је кантауторка и открила да ће у Плавој сали имати госте и тему која ће прожимати цео програм.

Све полако долази на своје место како се 19. септембар примиче.

„Дошли смо до тачке да то коначно постаје уживање. Нема више стреса него се бавимо детаљима“, наводи Констракта која ће на бини бити са бендом „Земља грува“.

Прошле недеље, свечано је отворена Велика дворана Центра „Сава“, чиме је означен крај реконструкције овог конгресног и концертног здања. Констракта је тада била у публици и, како каже, идеја за концерте и наступе има много, али је реализација увек тежи део.

Програм концерта који ће публика видети 19. септембра Констракта је припремала пет месеци, продукцијски последњих месец дана.

И Констракти и бенду „Земља грува“ много тога узбудљивог се десило у последње две године, прецизније од одласка на „Песму Евровизије“ 2022. године.

Евровизијска позорница те поставља на неко место које је сад другачије у односу на оно што је било. Имамо много више пажње, било је пуно концерата. Много тога смо научили. И продукцијски, оно што је мени важно, смо отишли на неки виши ниво. Неке ствари лакше изводиш него раније“, објашњава Констракта додајући да је међу првим наступима после „Евросонга“ био „Егзит“ где су били први домаћи хедлајнери.

То нам се јако свидело и ја бих некако волела да се то успостави као традиција“, додала је Ана.

„Констракта у Сава центру, коса лети на ветру“

Говорећи о новим изазовима, уметница издваја вештачку интелигенцију као поље на којем има довољно простора за истраживање: „Сви смо се некако сусрели са могућностима вештачке интелигенције највише прошле године кад нам је пуштен тај ChatGPT и од тад сам кренула да експериментишем са апликацијама које дозвољавају да правиш музику уз помоћ ВИ. То је нешто што ја користим у последње време на концертима, а дошла сам до закључка да би овај концерт у Центру 'Сава' могао да има неку кровну тему, тако да ћемо испратити сусрет обичне жене Констракте и вештачке интелигенције и стварање Констрактиног аватара.

Сарадњу са вештачком интелигенцијом, кантауторка види као врло инспиративно ново поглавље које ко зна колико ће трајати јер су могућности све веће и веће.

До концерта у Центру „Сава“ остало је мало времена и мало карата за које Констракта каже да се најлакше могу набавити онлајн, преко сајта tickets.rs.

понедељак, 09. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару