Читај ми!

Здравко Чолић отворио обновљену Плаву дворану Центра „Сава“

Највећа концертна, конгресна и биоскопска дворана у Југоисточној Европи, Плава дворана, отворена је синоћ, концертом изненађења Здравка Чолића, једне од највећих звезда са ових простора, чиме је завршена трогодишња реконструкција Центра „Сава“ у Београду.

Обновом Плаве дворане завршена је реконструкција Центра „Сава“, највећег конгресног, културног и пословног центра у Југоисточној Европи. Плава дворана сада има 4.050 места, побољшану акустику и највеће биоскопско три-де платно у региону. Част да први отвори обновљену Плаву дворану имао је Здравко Чолић.

У чувеној сали до краја године, наступиће Бољшој балет, Лондонска краљевска филхармонија, Хосе Карерас..., али 

„Ја сам био један од првих извођача који су наступали у 'Сава' Центру, то је негде било на албуму Ти си ми у крви, што је везано за три концерта у то време, што је било оно баш престижно. Некако 'Сава' Центар је све то дигао на један пиједестал важност концерта и сам начин извођење и тај један однос према публици где је све то било много озбиљније“, рекао је Чолић уочи концерта.

„За мене је Центар 'Сава' свашта нешто. И лепа успомена и сећања, прва одгледана представа на Битефу баш овде, и први Фест баш овде, и заправо цело тинејџерско заљубљивање у мој посао у филм, позориште. То се све десило у Центру 'Сава' и за мене је отварање Центра 'Сава' један од најважнијих догађаја који су се десили у овом граду“, истиче глумац Милан Марић

„Код овако великих пројеката обично инвеститори говоре о бројевима, колико је била велика инвестиција, колико је људи учествовало... Но у случају Центра 'Сава' поврх тога долази нешто друго – наше велике емоције, пре свега понос што смо имали прилику да овакав бисер архитектуре и симбол моћи земље у којој живимо обновимо и направимо поново центар у ком ће се сусретати људи из целог региона и света“, истакла је Марија Десивојевић Цветковић, виша потпредседница за стратегију и развој компаније „Делта Холдинга“.

среда, 04. септембар 2024.
28° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару