„Ко сам ја“ – нови спот и песма бенда Стефан Немања шаљу снажну поруку

Музичари Стефан Ковачевић и Немања Савић, удружени у рок бенд Стефан Немања, представили су публици још једну екранизацију песме са свог албума првенца , овога пута за врло ангажовану нумеру „Ко сам ја“.

„Ко сам ја“ – нови спот и песма бенда Стефан Немања шаљу снажну поруку „Ко сам ја“ – нови спот и песма бенда Стефан Немања шаљу снажну поруку

„Песма и спот дочаравају преиспитивања многих које опседају тешке мисли, који воде унутрашњу борбу и снажно осећају отуђеност, тескобу, депресију“, открива Стефан Ковачевић.

Према његовим речима, сва та осећања и мисли, од оног детињастог, незрелог у нама до потпуног лудила, дочарава у споту главна протагонисткиња, млада глумица Каја Баничевић.

„Спот је намерно урађен у црно-белом маниру, како би све те нијансе сиве указале на метафору свега што свако од нас носи у себи… и успева, или не, да то и превазиђе“, нагласио је Ковачевић.

„Овај видео-спот посвећен је нашем колеги музичару Мирку Рашићу (ака Неовлашћени сервисер), који нас је на тужан начин напустио. Велика жеља бенда је била да Мирко гостује вокално у овој песми а потом и да буде главни протагониста спота. Нажалост, то се није десило. Желимо на овај начин да му одамо пошту и да све људе који се носе са сличним проблемима и мислима подстакнемо, охрабримо да нађу снагу и да своју тескобу поделе са најближима, породицом, пријатељима – да разговарају са њима о својим мислима и осећањима, да затраже помоћ и подршку. Уколико им то представља нелагоду, могу да се обрате и стручњацима који ће им такође несебично и сигурно помоћи да буду боље“, објаснио је Немања Савић.

Министарство здравља, у сарадњи са Клиником за психијатријске болести „Др Лаза Лазаревић“ је успоставио пре неколико година националну СОС линију за превенцију суицида. Позив на број 0800/309-309 (опција 1) је бесплатан, доступан је 24 сата, а однедавно је омогућен и чет (комуникација дописивања) без регистрације и са могућношћу брзог, готово тренутног одговора стручног лица на постављено питање или тражену помоћ.

Група Стефан Немања овом песмом и спотом пружа подршку и поручује да је и те како могуће превазићи овакво стање ума, уколико освестимо постојање проблема и што раније, и искрено, затражимо и прихватимо помоћ и подршку.

Након спотова за песме Ходамо по ивици, Она, Караван, Последњи плес и најновијег Ко сам ја, рокерски двојац Стефан Немања најављује екранизације и осталих нумера са свог албума Рођен са сломљеним срцем (ПГП РТС, 2023. године – дигитално издање), као и концертну промоцију.

уторак, 07. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара