Ауто-механичар и инфлуенсер – како је једна радионица постала хит на Јутјубу

Профил ауто-механичарске радионице "Неовлашћени сервисер" на Јутјубу прати чак 37.000 пратилаца. На њему свакодневно можете видети видео-снимке и савете како да на најбољи могући начин поправљате и одржавате свој аутомобил. Идеју да приче из гараже премести на друштвене мреже добио је Мирко Рашић, који је истакао да овакав начин рада има више циљева.

Мирко Рашић је, гостујући у Београдској хроници, навео да пратиоци могу да се информишу гледајући његове снимке и добију одговоре на нека уобичајена питања.

"Цела та прича је за једне јасна, за друге нејасна. Никако не можемо дати процену или дефектажу аутомобила преко интернета, али дајемо савете – на шта људи да обрате пажњу, како да контролишу, па чак и како да сами поправе неке ствари на аутомобилу", рекао је Рашић.

Завршио је факултет и музичку школу, а изабрао је да буде ауто-механичар – супротно од жеље својих родитеља:

"Заправо, није била поента у исплативости нечега. Као и свако дете, тражио сам се и на крају одабрао баш супротно од онога што родитељи желе. Мој отац је ауто-механичар, ја сам од њега учио занат. Међутим, за разлику од многих родитеља, он ме је одговарао од те приче. Рецимо да ме је одговарао до неких шест месеци уназад. Никада није одустајао, говорио да је то прљав и тежак посао, да није исплатив."

Није могао да да одговор на питање да ли је бољи мајстор од оца, можда у неким "модернијим" сегментима, али у механици сигурно не.

Мирко је у нечему ипак бољи од оца 

Оно у чему нема премца јесте пласирање садржаја на друштвеним мрежама:

"У почетку је кренуло као спонтана ствар. Сликао сам и снимао људима то што сам радио на колима, чисто ради поверења. Код доста муштерија је поверење изиграно од неког другог и онда долазе код вас и сумњају у ваш рад. У почетку сам сликао, снимао и качио на Инстаграм. Након тога, такође спонтано, прешли смо на Јутјуб. Има и других људи који су слични, али конкретно ауто-механичара, који раде на овакав начин, сигурно нема."

Рашић је открио да су пратиоци од 7 до 77 година, као и да његову радионицу многи упоређују са оном из култне серије "Приче из радионице".

"Много људи поистовећује наш сервис са мајстор Животином радионицом. То је нешто што у нашем народу не може никако да се избегне. Приче, догодовштине и анегдоте настају сваки дан. И данас смо имали неколико. Било је ту свега – разводи бракова, покушаји напијања... До оних, који су заправо најинтересантнији. Решавање мистичних кварова, куцкања, звукова... Углавном, када дотерате ауто код мајстора, ти звукови престану и човек се правда да није луд и да се то заиста чује", закључио је Мирко Рашић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара