Читај ми!

Бунт рок фестивал 2023 – двадесет нових домаћих бендова и аутора у трци за победу

Седмо издање Бунт рок фестивала – својеврсне националне музичке платформе за афирмацију нових аутора и бендова и освежавање домаће рок сцене, биће одржан 1. 2. и 3. јуна (РТС 2 и РТС Планета, од 22 часа сваке вечери).

Двадесет музичких састава и аутора из целе Србије, надметаће се за победу и остале вредне награде фестивала.

У првом полуфиналу 7. Бунт рок фестивала РТС-а (1. јун, РТС 2 и РТС Планета у 22.00) ће се представити :„Развигор“, „Деформитет“, „Рихтер“, Милан Косановић, „Сара Џесика Панкер“, „Багремов мед“, „Контра штим“, Катерина, „Промонаел“ и „Мајмунско острво“.

У другом полуфиналу, 2. јуна (РТС 2 и РТС Планета у 22.00) наступиће такмичари: „Син Сикас“, „Фејд аут“, „Фјордови“, „Монах“, „Ноиз гејт“, „Сирко и Љубе“, „Стонхенџ“, „Гризете“, „Урош и Нејаки“ и „Џенерејшен З“.

Финале Бунт рок фестивала 2023 је у суботу увече, 3. јуна (РТС 2 и РТС Планета, у 22.00)

Чланови жирија 7. Бунт рок фестивала су: Маја Цветковић ("E play"), Иван Феце Фирчи, Милена Милутиновић (бенд „Репетитор"), Милош Игњатовић ("Кон конференција") и Милован Бошковић („Земља грува").

„Све је спремно, тим РТС- а је спреман, стручни жири фестивала, учесници ревијалног програма такође а верујем да и наши такмичари једва чекају да стану под рефлекторе РТС-овог студија у Кошутњаку и да вам се представе…већини ће то бити и први телевизијски наступ. Бунт рок фестивал је настао (2015.) из емисије Бунт- најдуговечније телевизијске рок емисије у региону, која постоји ево у континуитету већ 20 година. И занимљиво је што су неки од наших овогодишњих такмичара млађи од емисије Бунт

Долазе из целе Србије, има их укупно 20, и музички правци који их карактеришу су веома разноврсни. Надам се да је публика већ чула песме, то је једна од новина ове године- аудио снимке свих такмичарских нумера смо, месец дана пре фествала- објавили на званичном Јутјуб каналу “РТС Бунт рок фестивал”, рекла је ауторка пројекта Бунт рок фестивал, Бранка Главоњић, на конференцији за медије у ПГП проданвици РТС Клуба у Светогорској.

Све такмичарске песме предстојећег, 7. Бунт рок фестивала погледајте на овом линку.

У сваком од полуфинала представиће се по 10 бендова/аутора. У финалу 7. Бунт рок фестивала ће се за титулу победника и награде надметати укупно десет учесника - по пет финалиста из првог и другог полуфинала.

Компетентан стручни жири је једно од важних обележја Бунт рок фестивала, тако ће наравно бити и овог пута. Такође по традицији- троје првопласираних ће од РТС-а добити и новчане награде, а захваљујући пријатељима фестивала биће додељено још вредних награда.

„Многи од овогодишњих учесника такмичарског програма фестивала ће први пут наступити у ТВ студију и на телевизији, некима ће наступ на Бунт рок фестивалу бити и први професионални наступ. Приликом одабира такмичара вредновали смо у идеју, оригиналност, музички израз, текст и наравно, извођачко умеће.

Предност смо дали млађим бендовима и ауторима, јер сврха нашег фестивала и јесте да се у први план стави ауторство нових генерација. Ми смо ту да им дамо ту прву шансу, тај почетни замајац, да на Бунт рок фестивалу добију охрабрење и конкретну потврду да је то што стварају вредно пажње и да треба да наставе. Са друге стране, овим фестивалом показујемо да нови, свежи рок музичари итекако постоје у Србији и да их има, те нудимо прилику широком аудиторијуму да за њих сазнају и поклоне им пажњу", додала је Бранка Главоњић.

Ко су победници Бунт рок фестивала 2015-2021, погледајте на линку овде.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво