Читај ми!

Владимир Граић Граја: Пред ПГП РТС-ом је лепа, бурна и плодна година

У години за нама ПГП РТС је издао нека капитална дела наше музике о чему је у Јутарњем програму говорио први човек ПГП-а Владимир Граић Граја, као и о плановима за предстојећу годину у којој најстарија дискографска кућа на Балкану обележава 70 година постојања.

Пандемија је зауставила читав свет у свим сферама па и музичку индустрију, а како наводи гост Јутарњег програма, први човек ПГП РТС-а, Владимир Граић Граја, ова криза је погодила и нас, упркос напорима да се што мање осети.

„Било је помало и празног хода када смо били на такозваном кућном раду, односно на резервним положајима, али могу да кажем да практично, више од 50 одсто планова за 2020. годину смо испунили“, наглашава Граић.

Година је дивно почела издањем Александре Радовић, затим новим албумом „Балканике“. Изашле су и све песме групе „Артан Лили" на два албума. У 2020. години је објављен и материјал групе „Драм“ која је потом добила награду Задужбине Милана Младеновића.

Година је јако лепо завршена објављивањем Бајагиног студијског албума, албума Павла Аксентијевића и круном претходне године, бокс сетом „Ју групе", где су „Кроациа рекосрдс" и ПГП РТС сабрали на једном месту свих 12 албума које су они издали и 13. скуп синглова.

Објављен је и нови албум „Легенди", а током године је покренуто и онлајн издање које је нека врста увертире у албум. Нумера Момче са Косова је остварила невиђен број прегледа за свега неколико дана.

„Ми смо спорадично током претходних година то радили, а сада смо коначно конкретизовали и ситематизовали и понудили свим нашим љубитељима музике широм света да могу онлајн путем, путем интернет странице 'Мала српска продавница' да купе било који диск и било коју књигу Изаваштва РТС-а. Сем тога, све дигиталне платформе, почев од Јутјуба где је омогућен стриминг, али и путем Дизера, Спотифаја, Ајтјунса, Амазона и тако даље, да могу да слушају, али и да преузму музику. Наравно и две специјализоване продавнице у Београду и сва друга продајна места са којима имамо сарадњу пуне су наше робе“, додаје гост Јутарњег програма.

У току 2021. године биће лепих изненађења, додаје Владимир Граић. Спремљена су на захтев публике многа реиздања. Велика пажња се поклања и дечјој музици, јер ње нема много у понуди, а њена је улога и мисионарска, и васпитна, и образовна, тако да је већ објављено реиздање најлепших песама Драгана Лаковића.

Најстарија дискографска кућа на Балкану, ПГП РТС ове године обележава и 70 година постојања, што ће бити обележено разним реиздањима и издањима, концертима. Биће обележавани и неки јубилеји и требало би да буде лепа, бурна и плодна година, ако нам се остваре планови, најављује Владимир Граић Граја на крају гостовања у Јутарњем програму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару