„Артан Лили“: стиже трећи албум, али и прва два у посебном пакету

Албуме београдске нојз поп групе „Артан Лили“, објављиваће две највеће регионалне музичке издавачке куће у региону: ПГП РТС и "Croatia Records". Под окриље највећих, група је децембра 2019. године дошла „пуних руку“ – са пет синглова и исто толико видео-спотова за песме за предстојећи, трећи албум. Промоција паката, у којем су прва два албума, 10. марта у РТС Клубу од 14 часова.

„Артан Лили“: стиже трећи албум, али и прва два у посебном пакету „Артан Лили“: стиже трећи албум, али и прва два у посебном пакету

Прва два студијска албума, Артан Лили (2015) и New Deal (2016), биће овековечена и на компакт дисковима и доступна свима у региону и шире, од марта 2020. године и то као раскошан „пакет“, са два диска на којима су укупно 23 песме.

„Грунули смо на почетку баш јако и након тога, добрим темпом настављамо, узлазном путањом свих ових година...“, поверава фронтмен бенда, Бојан Слачала.

И заиста, рупа „Артан Лили“ не само да сукцесивно објављује своје албуме, већ по истом принципу непрекидно унапређује и своја музичка, стваралачка достигнућа.

Критичари су им доделили титулу најперспективнијег младог бенда у региону 2014. године. Група је покренула (сада већ опште прихваћен) тренд „сингл по сингл“ објављивања албума. Тако су у децембру 2019. године лансирали и тренд „пет дана заредом – пет нових песама – пет нових спотова“ за будући, трећи албум.

Остварили су статус једног од концертно најактивнијих бендова наших простора. Њихове песме су освајале и освајају прва места на свим најзначајнијим топ-листама у региону. Најшире популарна нумера групе „Артан Лили“ и најчешће проглашавана хитом у медијима и међу публиком је песма Ако станемо ту.

Први су добитници регионалне награде за музичко дело од изузетне вредности, коју додељује Задужбина Милана Младеновића, за песму Д.Е.П.Р.А.

Група постоји од 2013. године, али се током времена постава усталила у сада већ препознатљиву четворку. „Артан Лили“ су: Бојан Слачала (бас и вокал), Романа Слачала (вокал и даире), Марко Ајковић (бубањ) и Иван Скопулович (гитара).

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару