Ближи се слављенички концерт „Галије“ у Хали спортова

Легендарна рок група „Галија“ обележиће 40 година постојања великим концертом сутра у Хали спортова у Београду.

„Славимо 40 година рада и природно је да концерт буде ретроспектива. То значи да ћемо поред великих хитова свирати и значајне песме 'Галије', које су обележиле неки албум или фазу у раду групе. Ако је први албум био симфо-рок, нормално је да се свира Децимен“, најављује фронтмен Ненад Милосављевић.

На слављеничком концерту специјални гости биће некадашњи чланови „Галије“ – клавијатуриста Саша Локнер („Бајага и Инструктори“) и гитариста Саша Ранђеловић („Неверне бебе“), а долази и певач нишког „Кербера“ Горан Шепа Гале.

„Локнер је практично почео каријеру у 'Галији', а са нама је, као и Ранђа, свирао последњи пут пре 18 година. Јубилеј бенда је сјајан повод да поново поделимо бину. Гале нам је гостовао у песми Слобода са албума Корак до слободе, али никад је пре нисмо отпевали заједно уживо“, открива Неша Галија.

Јубилеј је повод и да „Галија“ први пут за 40 година каријере одржи концерт у Хали спортова, за коју Милосављевић истиче да је „рок амбијент где Галија и припада“.

„Свирали смо у Пиониру и Пинкију, али никада у Хали спортова. Сада је и она дошла на ред, што је сјајно, јер наш слављенички концерт не би имао потребну енергију у некој дворани са позоришним амбијентом. Хала спортова је компатибилна са свиме што смо радили 40 година“, каже Милосављевић.

„Галија“ је основана 1976. године у Нишу, а публику је брзо придобила песмама као што су Госпи, Децимен, Бурна пијана ноћ, Још увек сањам. Једну од најупечатљивијих каријера на музичкој сцени Југославије и Србије, „Галија“ је наставила нижући хитове какви су Скадарска, Трубе, Да ли си спавала, Да ме ниси. Недавно су објавили нови сингл Нешто ме гони.

У Хали спортова „Галија“ ће наступити у постави: певач и акустична гитара Ненад Милосављевић, певач Предраг Милосављевић Пеца, бубњар Бобан Павловић Чарлтон, гитариста Драгутин Јаковљевић Гута, басиста Славиша Павловић Стенли и клавијатуристи Иван Илић Илке и Горан Антовић.

Предгрупа је „Време чуда“ из Београда. Улазница за слављенички концерт кошта 1.500 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару