Аница Добра помогла „Електричном оргазму“ да „протресе“ Дом омладине!

„Електрични оргазам“ је у петак увече концертом у распродатој дворани „Американа“ Дома омладине Београда прославио 30 година чувеног албума „Дисторзија“, а посебно пријатно изненађење за публику била је специјална гошћа, глумица Аница Добра!

Аница Добра помогла „Електричном оргазму“ да „протресе“ Дом омладине! Аница Добра помогла „Електричном оргазму“ да „протресе“ Дом омладине!

Крцата сала још пре првог рифа била је јасан наговештај да следи, емотивно и енергетски, барем једнако моћан доживљај као прошле године на истом месту, када је бенд обележавао другачији јубилеј – 35 година постојања.

Фронтмен Срђан Гојковић Гиле објаснио је протеклих дана, најављујући овај догађај, какав ће бити концепт атипичног концерта. За сваки случај, поновио је то и на бини, пре него што се зачула уводна Хајде, бејбе, дај да видим сад: „Добро вече, браћо и сестре. Сада ћемо прво да одсвирамо разне песме, од 'Електричног оргазма', наравно, онда ћемо да направимо једну паузу, а после тога, трећи чин је Дисторзија.

Бенд је постепено загревао обожаваоце мешајући новоталасне посластице за заљубљенике ране фазе (Ви), одабрано из новијег периода (Покажи ми какав је твој град, Ти то можеш, Био сам лош, Ближи сунцу) и најзначајније моменте из деведесетих (Секс, дрога, насиље и страх, Да си тако јака, Спојимо се сад). 

Управо у том периоду прво изненађење беше чувена тема из филма Црни бомбардерХодам сад као зомби.

Многима који су у сали видели Аницу Добру било је тад жао што је она у том моменту била у ложи „Американе“, а не на бини, међутим, изненађење је уследило после неколико песама. 

Глумица се придружила бенду на бини у другој чувеној „црнобомбардерској“ теми – Свечане беле кошуље. Испраћена овацијама, испољила је себи својствену енергију и дала сјајан печат слављеничком концерту. 

Уследила је планирана петнаестоминутна пауза, не би ли се, од претходног дела концерта, „физички одвојио“ албум Дисторзија. Одсвиран од почетка до краја, редоследом као на плочи, понудио је стандардне концертне фаворите 'Оргазма' као што су уводни Вуду блуз, Дебела девојка посвећена Соњи Савић, Капетан Есид... Један од њих, Ја сам тежак као коњ је Гојковић очекивано духовито најавио са: „А сад наш нови хит“.

Верни обожаваоци 'Оргазма' имали су прилику да уживају и у песмама које су ретко или никад у репертоару, попут Свака нова ноћ, многима омиљене Ша ла ла, рокабилија Видим свој лик, уз највећи концертни раритет – Хорор буги.

Кад се Дисторзија извртела, на њу се, логично, наслонио наредни сингл – чувена обрада Стонса Бејбе, ти ниси ту, а онда и Игра рокенрол цела Југославија.

Убрзо се, после Како бубањ каже, бенд повукао са сцене, али је било поприлично јасно да следи бис у новоталасном руху, са Љубом Ђукићем у значајној улози пред микрофоном. 

Оргазам је, враћајући нас у ране осамдесете, нанизао Конобара, Крокодиле, Небо и Златног папагаја, фуриозно завршивши, после два и по сата беспоштедне свирке, концертно обележавање још једног вредног јубилеја у својој каријери.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару