„Мрави“ и „Логопеди“ на Врањковићевим концертима у Београду

Музичар Никола Врањковић имаће специјалне госте на својим традиционалним предновогодишњим концертима у Београду – поред њега у Великој дворани Дома омладине свираће поново окупљени бендови „Ништа али логопеди“ 28. децембра, и „Мрави“ 29. децембра.

„Веома сам задовољан избором гостију. Ексклузивни су и људи ће уживати“, каже Врањковић, који ће у ДОБ-у на трочасовним концертима, из два дела и уз седење за публику, свирати песме са предстојећег новог албума, као и са својих ранијих издања За овде или за понети (2001) и Бремеплов (2014), уз одабране ствари своје бивше групе „Блок аут“.

Електични шабачки алтернативци Ништа али логопеди престали су с наступима после два запажена албума Ад хок клића (1994) и Васпостављање (1998), али су се после 18 година недавно поново окупили свирком у матичном граду.

„Одмах после те свирке 'Логопеди' су се договорили да наставе да свирају, па сам их позвао да буду гости. Снимао сам им други албум и то је мени веома драг бенд. Можда један од најзначајнијих алтернативних бендова тог времена. Свирају боље него икада пре“, каже Врањковић.

Београдски „Мрави“ прочули су се обећавајућим деби албумом На трави (1998), али је уследио распад бенда и дуго се чекало на синглове Млад човек (2011) и Оковани (2012).

„Мрави су бенд мени веома драг и битан за нашу сцену. Имали су јако добар сингл 'Млад човек' пре пар година па су стали. Сад настављају даље, снимају нови албум...“, објашњава Врањковић.

А из бенда „Ништа али логопеди“ поручили су: „Информација да се легендарна 'Аба' поново окупља приморала је и 'Логопеде' да преиспитају одлуку да више никада не засвирају. Након релативно успешног ангажмана на једној приватној рођенданској забави, на наговор старог пријатеља бенда, Николе Врањковића, обреће се после 18 година и пред београдском публиком“.

Улазница за концерте Николе Врањковића кошта 900 динара на благајни Дома омладине, односно преко мреже „Евентим“. На дан концерта биће 1.200 динара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару