„Електрични оргазам“ на турнеји први пут свира целу „Дисторзију“

„Електрични оргазам“ прославиће 30 година од изласка култног албума „Дисторзија“ концертом 23. децембра у Дому омладине Београда, а фронтмен Срђан Гојковић Гиле подсећа да је то за бенд био нови почетак.

Три деценије Дисторзије бенд обележава турнејом у оквиру које су до сада свирали у Загребу, Ријеци, Пожаревцу и Панчеву, а осим ДОБ-а, очекују их наступи у Нишу 16. децембра, Крагујевцу 29. децембра и Новом Саду 30. децембра.

„Покушао сам да то буде екс-Ју турнеја, али некада се ствари склопе, а некад не. Драго ми је да смо успели да одемо Загреб, то је био и први град на овој турнеји, јер је у Загребу и снимљена Дисторзија“, казао је Гојковић.

Први пут свирају цео албум. „Свирамо на концертима главне хитове, али било је ту четири-пет песама које скоро никад нисмо свирали и ово је посебна прилика да их публика чује. Оно што је најзанимљивије је што албум свирамо у комаду, од прве до последње песме, што до сада није рађено и има посебан смисао у односу на оно када су разбацане на репертоару концерта“, нагласио је фронтмен.

„Електрични оргазам“ припрема и нови албум Где смо сад? који би требало да се појави следеће године.

До сада су објавили три сингла: Био сам лош пре годину дана, на пролеће Камером снимам све, пре месец дана Исток, запад, север, југ, а за април Гиле најављује још један, који ће се највероватније звати Све је однео дан.

„Сада смо мало обрнули ствари и имамо другачију идеју како да презентујемо албум – да прво идемо са серијом синглова. Код последња два албума имали смо случај да смо избацили албуме и медији су приметили само тај први, главни сингл, који се појави када и албум, а онда сваки следећи нема толику пажњу, јер сви знају да је то нешто већ објављено и старо. Сада ћемо прво да пустимо четири-пет синглова, па онда албум“, објаснио је Гојковић.

О називу албума каже да је то питање које није лоше поставити самом себи, али и у оквиру бенда какав је „Електрични оргазам“, после свих година и промена кроз које прошао и пролази.

„Није лоше да се човек осврне и види каква је тренутна позиција у којој се налазимо“, додао је он.

Након завршетка турнеје 30. децембра у Новом Саду, „Електрични оргазам“ одлази на продужени годишњи одмор до пролећа када ће објавити још један сингл, а онда су поново на реду концерти.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару