Џон Скофилд 3. новембра на Панчевачком џез фестивалу

Звезда америчке џез сцене Џон Скофилд новим пројектом "Country for Old Men" отвориће 19. Панчевачки џез фестивал, 3. новембра, у Дворани Културног центра Панчево.

Џон Скофилд 3. новембра на Панчевачком џез фестивалу Џон Скофилд 3. новембра на Панчевачком џез фестивалу

Назив албума Џона Скофилда Country for Old Men је шаљива асоцијација на филмско ремек-дело браће Коен Нема земље за старце (No Country for Old Men).

Нумера Хенка Вилијамса I'm so Lonesome I Could Cry, Jolene од Доли Партон и многе друге популарне песме представљају Скофилда у новом жанровском окружењу, али препознатљивог и поузданог стила у коме је традиционална америчка музика одувек заузимала важно место.

У друштву својих вишедеценијских сарадника Стива Свелоува и бубњара Била Стјуарта, којима се у формацији квартета придружује пијаниста и оргуљаш Лери Голдингс, Џон Скофилд ће у Панчеву представити свој албум, у оквиру европске турнеје.

Пре Скофилдовог концерта, у истом простору, публика ће имати прилику да чује америчку пијанисткињу Миру Мелфорд, која је присутна већ три деценије на светској сцени савременог и авангардног џеза, а пенчевачкој публици ће представити свој нови албум Snowy Egret.

Успон ове даме почиње средином осамдесетих година прошлог века, када се школује код легендарног чикашког саксофонисте, флаутисте и композитора Хенрија Тридђила, ветерана америчке џез авангарде.

На богатом списку њених признања налази се неколико титула у изборима веома релевантног америчког Удружења џез новинара, као композитор године (2004) и пијаниста године (2008. и 2009).

Добитница је бројних стипендија (Фулбрајт, New York Foundation for Arts, Guggenheim Fellowship) и радо је виђен сарадник многих музичара виталне њујоршке сцене.

Aктуелна постава пратеће групе, са којом ће представити свој албум панчевачкој публици, чине гитариста Либерти Елман, хорнетиста Рон Мајлс, басиста Стоми Такеиши, док је специјално за ову турнеју на месту бубњара Џералд Кливер.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару