„Вива вокс“ у полуфиналу шоу-програма талената у Аустрији

За њих кажу да својим гласовима померају границе, и они то опет чине. Хор „Вива вокс“ се пласирао у полуфинале најгледанијег ТВ програма у Аустрији за хорове и певачке саставе "Die große Chance der Chöre", као једини учесник ван немачког говорног подручја. Емисија је пројекат Јавног сервиса Аустрије - ОРФ-а.

Четворочлани жири сачињен је од звезда из Немачке и Аустрије – Рамеш Наир, певач и кореограф, Оливер Похер, немачки глумац, комичар и водитељ, Дорета Картел, соул-певачица и Миси Меј, глумица.

Они су први пут имали прилике да чују најпопуларнији хор из Србије, који их је оставио без даха.

„Вива вокс“ је извео сада већ чувену обраду Du Hast бенда „Рамштајн“, што је, поред жирија, одушевило и многобројну публику у студију.

Уз коментаре жирија да никада нису чули обраду сличну њиховој, уз похвале за уиграност, кореографију, костиме и енергију која је јединствена, „Вива вокс“ је напустио сцену са сва четири гласа „За“, и директно се пласирао у полуфинале овог такмичења.

„Одушевљени смо реакцијом аустријског жирија и публике. Пре неколико месеци добили смо позив од организатора са ОРФ-а и идеја нам се свидела. Ово је била сјајна прилика да се, након нашег концерта 2012. у Бечу, још једном појавимо пред аустријском публиком. Испоставило се да им се наш начин извођења допао, те ћемо се појавити и у полуфиналу, у директном преносу на националној телевизији Аустрије. Остаје нам само да наставимо да вежбамо и припремимо још бољи наступ за следећу емисију“, поручују из „Вива вокса“.

Од полуфиналних емисија, осим жирија, и публика ће моћи да гласа за свог фаворита у борби за финале. Велика дијаспора из Србије која живи у Аустрији први пут у овом шоу-програму ће имати и свог представника за којег може да навија.

Прво полуфинале, у којем наступа „Вива вокс“, на програму је 11. новембра.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару