„Егзит“ и „Си денс“ у трци за „фестивалске Оскаре“

Након овогодишњег изузетно успешног издања „Егзит авантуре“, и „Егзит“ и „Си денс“ поново су номиновани за престижне „Европске фестивалске награде“.

„Егзит“ и „Си денс“ у трци за „фестивалске Оскаре“ „Егзит“ и „Си денс“ у трци за „фестивалске Оскаре“

Победник из 2013, који се у последње три године гласања увек налази међу прва три, „Егзит“ је и осме узастопне године номинован за „најбољи велики европски фестивал“, док је „Си денс“ номинован трећи пут узастопно за „најбољи фестивал до 40.000 посетилаца“.

Гласање за "European Festival Awards" почиње данас и трајаће до 31. октобра, а сви који гласају аутоматски учествују у наградној игри у којој могу да освоје ВИП улазнице за фестивале који освоје овогодишње „фестивалске Оскаре“.

Трећи фестивал у оквиру „Егзит авантуре“, „Револушон у Темишвару“ номинован је у чак две категорије – за најбољи мали фестивал, као и за најбољи нови фестивал. Фестивал „Егзит“ је у конкуренцији са 32 фестивала из 16 земаља, заједно са осталим водећим европским фестивалима као што су британски „Гластонбери“, немачка „Лолапалуза“, дански "Roskilde Festival" и белгијски „Тумороуленд“.

„Си денс“ ће се за титулу такмичити са 75 манифестација из 21 земље, у конкуренцији са фестивалима попут „Бест кепт сикрет“, „Мелт“, „Волт“, „Самерс тејл“, „Електрик кесл“.

Осим гласова стручног жирија, који чине истакнути појединци у музичкој индустрији, гласови публике широм света одлучиће о финалном пласману овогодишњих кандидата.

Победници ће бити проглашени на церемонији доделе награда на отварању фестивала "Eurosonic Noorderslag" у Гронингену, у Холандији, 11. јануара следеће године.

„Егзит“ је ову награду освојио 2013. године, док је „Си денс“ награђен својим првим „фестивалским Оскаром“ 2014. године.

Ове године „Егзит“ је добио и признање за најбољи фестивал од "European Best Destinations", водеће туристичке награде, оставивши иза себе „Гластонбери“, „Сигет“, „Тумороуленд“ и друге, а у своје топ-листе најбољих фестивала у 2016. години уврстили су га још и Њујорк тајмс, Гардијан, Си-Ен-Ен, Вог и други.

Посебно се истиче признање водећег часописа електронске музике Ди-џеј Мага, који је написао у септембарском броју: „'Егзит' је данас више од фестивала, покрета и бренда. Заједно са фестивалом 'Си денс', 'Егзит' је култура за себе.“

Јуче су објављени и номиновани за другу престижну фестивалску награду "UK Festival Awards", која се додељује за најбоље британске фестивале, а где су се у категорији најбољег фестивала изван Велике Британије, нашли и „Егзит“ и „Си денс“.

Овогодишња „Егзит авантура“ повела је више од 270.000 посетилаца из више од 60 земаља света на фестивалско летовање од Петроварадина до Јаза, где су током четири дана и ноћи наступале неке од водећих светских звезда.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару