Нови албум Ирене Благојевић

Истакнута српска џез, поп и соул певачица Ирена Благојевић објавила је други албум, под називом „Блистави град“, у издању ПГП-РТС-а. Нове песме домаћа публика моћи ће да чује на промоцији издања, 29. октобра у Дому омладине, у пратећем програму 32. Београдског џез фестивала.

Нови албум Ирене Благојевић Нови албум Ирене Благојевић

Блистави град рађен је у џез-поп жанру, у којем Ирена предњачи на домаћој сцени, наметнувши се као зрео вокалиста, специфичног и препознатљивог стила, али и композитор, аранжер и текстописац.

У маниру који се темељи на традицији класичних џез дива, снажног и упечатљивог гласа, уз свежину модерних мелодија, са примесама поп елемената, доноси девет песама које ће радо слушати не само љубитељи џеза, већ и шира публика.

Осим Ирене (аутор и текстописац за већину нумера, аранжмани), на стварању Блиставог града радили су и композитор Лазар Аврамовић, текстописац Дејан Ивановић, као и Александар Бахун, Иван Алексијевић и Небојша Зулфикарпашић (аранжмани). Албум је сниман у Студију 6 РТС-а, а сниматељ је био Мики Тодоровић.

Промоција албума заказана је за 29. октобар у Дому омладине, као део пратећег програма 32. „Београдског џез фестивала“. Том приликом, српска певачица представиће албум и са бендом извести неколико нових нумера, док ће концертна промоција албума Блистави град бити одржана наредног пролећа, на великом солистичком концерту у Дому омладине Београда.

Као дипломирани флаутиста Ирена Благојевић је до 2000. године успешно градила каријеру у домену класичне музике, радећи истовремено и као професор флауте. Певање је дуго доживљавала као своју другу љубав, па је као победник Вечери младих нада на „Београдском пролећу“ 2000. године стекла право да учествује на фестивалу „Славенски базар“ у Кијеву, где је такође освојила прво место.

Осам година касније одлучила је да започне соло каријеру у другачијем музичком стилу, а пажњу је скренула већ првим албумом Јутро без љубави на којем се представила изграђеним стилом интерпретације, али и као аутор више од половине текстова, музике и аранжмана.

Између два албума објавила је запажене синглове соул песму Lonely Days на енглеском и диско-фанк-џез Memories of You, коју је пратио и веома атрактиван и духовит луткарски спот, неуобичајен за домаћу музичку сцену, али је била и веома активна у концертним и клупским наступима.

Успешне концерте у претходном периоду одржала је у Дому омладине Београда, Центру „Сава“, наступила је на Коларцу са „Биг Бендом“ РТС-а, као и на неколико џез фестивала (Бијело Поље, Цетиње, Ваљево, Сремска Митровица, „Нишвил“...), уз редовне клупске свирке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару