„Дисторзија“ „Електричног оргазма“ слави 30. рођендан

„Електрични оргазам“ прославиће 30 година од изласка култног албума „Дисторзија“ турнејом на простору бивше Југославије, која ће кулминирати концертом 23. децембра у Дому омладине Београда.

Фронтмен Срђан Гојковић Гиле истиче да се чланови групе веома радују што ће свирати комплетну Дисторзију. „То је свакако један од мојих омиљених албума бенда. Заправо, никад нисмо свирали цео албум и ово ће бити јединствена прилика да људи чују песме уживо, од прве до последње, редоследом који је био и на оригиналном издању“, открива Гиле.

Препун хитова какви су Дебела девојка, Ја сам тежак као коњ, Не постојим, Капетан Есид... Дисторзија из 1986. важи за један од најбољих југословенских рок албума и спада међу најуспешније у дугој каријери „Електричног оргазма“.

Обичај извођења уживо значајних албума већ постоји у свету, па су на пример тако „Ролингстунси“ свирали цео Стики фингер.

„Колико је мени познато, то код нас још нико није у радио, па ми је драго и то што ће 'Оргазам' бити међу првима са таквом врстом пројекта“, наводи Гиле.

На концерту у Београду, као и на осталима на турнеји која почиње 30. септембра у „Творници“ у Загребу, граду у коме је албум снимљен, а следи Погон културе у Ријеци 1. октобра... Бенд ће осим 11 песама са Дисторзије извести и остале велике хитове из свих делова каријере.

Улазнице за београдски концерт „Електричног оргазма“ коштају у претпродаји 1.200 динара преко мреже „Евентима“. Од 1. децембра цена ће бити 1.500 динара, а на дан концерта 1.700 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи