„Егзит“ је много више од фестивала, то је култура за себе!

Након признања највећих светских медија, као што су Си-Ен-Ен, „Гардијан“, „Њујорк тајмс“, и други, који су ове године промовисали „Егзит“ као један од најбољих фестивала на свету, исто признање дошло је од водећег светског магазина о електронској музици, британског „Ди-џеј мага”.

У септембарском броју у великом извештају са овогодишњег „Егзита“, за милионе читалаца широм планете, наводи се да је „Егзит“ много више од фестивала, покрета или бренда.

„Заједно са сестринским 'Си денс' фестивалом у Црној Гори и будућим ширењем на све популарнију хрватску обалу, 'Егзит' је постао култура за себе и одраз музике као погонске силе за промену, те блистав пример шта млади могу да постигну кад се нечему посвете у целости“, пише магазин.

Читаоци се даље подсећају да се ради о јединственом примеру фестивала који је настао из бунта и жеље младих за друштвеним променама, а који се „данас сматра за један од најбољих на свету“.

Часопис наводи и да је запањујуће колико се „Егзит“ фестивал развио од својих почетака из 2000. године до данас, али да се данас исто може рећи и за земљу домаћина - Србију!

Утицајни часопис већ на почетку поставља и реторичко питање: „Искрено, ко би рекао да ће након што су пријатељи и студенти покренули 'нулти Егзит', 100-дневну прославу музике, уметности и изнад свега, слободе, против опресивног система који је држао Балкан у изолацији, не само да ће им то проћи, већ и да ће оживети дух људи и 16 година касније водити један од најпознатијих и највољенијих фестивала у Европи“.

Наводе се и богата историја Петроварадинске тврђаве, те лепоте и гостопримљивост Новог Сада, који су уз „Егзит“ постали познате дестинације и путницима изван граница Србије.

Не само да бине смештене у моћним рововима тврђаве имају магичан ефекат, већ је „свака од четири ноћи испуњена је мноштвом врхунских извођача, истовремено покривајући толико жанрова, за шта би и један 'Гластонбери' морао да се добрано потруди“, пише у тексту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи