Читај ми!

Други тираж реиздања „Позитивне географије" Бајаге и инструктора на златном винилу

Након бројних „Златних плоча" које је Момчило Бајагић Бајага добио као признања ПГП РТС-а за велике тираже продаје својих албума, током самосталне каријере дуге четрдесет година – сада „Бајага и инструктори" имају и златни винил – златну ЛП плочу свог првог албума, „Позитивна географија".

Ове године, поводом Бајагиног јубилеја (40 година од првог албума, 40 година од првог концерта и 40 година самосталне каријере) ПГП РТС је у сарадњи са Фидбоксом у априлу објавио реиздање ЛП плоче Позитивна географија. Пошто је тај први тираж реиздања већ распродат, од данас је доступан нови, други тираж реиздања и то – у златној боји! 

Ексклузивно у емисији Један добар дан, представљено је како изгледа та јединствена, златна ЛП плоча.

Одштампана је као и прво реиздање – на чувеном 180 грамском винилу, са "gatefold" омотом. Осим оригиналних фотографија ауторке Горанке Матић, које су нам познате са омота првог издања (1984. године), омот реиздања овог ремастеризованог ЛП албума дизајнирала је Бранислава Стефановић (Fidbox) додавањем још неколико Бајагиних фотографија исте ауторке и уз нешто другачији распоред текстова песама и других елемената.

Златна ЛП плоча „Позитивна географија, други тираж реиздања, од данас је доступна свим љубитељима „Бајаге и инструктора", а круна ове слављеничке године за Момчила Бајагића Бајагу биће награда ГОДУМ за животно дело, коју ће му 23. октобра доделити Удружење музичара џеза, забавне и рок музике Србије.

четвртак, 17. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи