Алан Менкен очекује Еми

Амерички композитор Алан Менкен који је већ освојио 11 награда Греми, осам Оскара и један Тони, жели да добије награду Еми која му једина недостаје у вишедеценијској каријери, а коју очекује можда с новим мјузиклом „Галавант“.

Њујоршки композитор (67) има иза себе каријеру дугу 50 година као и стотину номинација за разне престижне светске награде, али не и Еми која се додељује за америчку телевизијску продукцију.

„Награде су показатељи колико се цени рад уметника. Ако не добијем Еми, нећу умрети“, нашалио се Менкен у интервјуу за Франс прес.

Менкен је рекао да у јавности често чује да то што му недостаје Еми понекад представља терет.

Композитор је постао светски познат с музиком за „Дизнијев“ цртани филм Мала сирена, а касније у хитовима као што су Лепотица и звер и Аладин.

Менкен ће се следеће сезоне вратити на Бродвеј у децембру с представом Било једном у Бронксу у копродукцији америчког холивудског глумца Роберта де Нира.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи