Рајли Вокер у клубу „Ган“!

Амерички гитариста и певач, чији је прошлогодишњи албум "Primrose Green" проглашен за ремек-дело каквог се не би постидели ни Тим Бакли и Ван Морисон, одржаће концерт у суботу у београдском клубу „Ган“.

Рајли Вокер у клубу „Ган“! Рајли Вокер у клубу „Ган“!

Гитарски узори двадесетшестогодишњег Вокера су његов земљак Џон Фејхи и романтични аутсајдери британског фолка - Берт Јанш, Џон Мартин, Ник Дрејк, Дејви Грем и Џон Ренбоурн, јер „нису били заробљени у фолк музици, већ су желели да експериментишу“.

„Британском фолку су ме привукли мешавина различитих врста музике и дивни стихови“, открио је Вокер.

Почео је да пева тек пре неколико година, јер је дуго био прикован за кревет, пошто га је, док је возио бицикл, ударио аутомобил. Резултат несреће је да је Вокер глув на лево уво, али тврди да то није велики хендикеп, што је у складу са његовом репутацијом човека који не поштује правила, као и изјава да жели да пева „онако како је Џон Колтрејн свирао саксофон“. Или тврдња да мрзи оба своја албума, јер „у музици мораш да тражиш екстреме, да би ишао напред“.

Према Вокеровим речима, његов следећи албум ће, пошто тренутно много слуша Мајлса Дејвиса и „Америкен мјузик клаб“, карактерисати чудни аранжмани и доста дувача и гудачких инструмената, док ће гитара бити у другом плану, с тим да ће више пажње посветити текстовима песама.

„Ако имам кауч на којем могу да преспавам и новац за цигарете и плоче – најбогатији сам човек на свету. Не планирам куповину куће, ни аутомобила. Једино за шта сам везан су концерти. Потребно ми је да наступам сваког дана“, изјавио је Вокер.

У Београд стиже у оквиру турнеје која је почела у Великој Британији. После концерата у Мађарској, Аустрији, Хрватској, Македонији, Шведској и Данској, турнеја ће се и
завршити у Британији, серијом од 11 заједничких наступа са легендарним басистом, Денијем Томпсоном.

Седамдесетшестогодишњи Томпсон тврди да Вокер одаје утисак романтичног мајстор балада, али да је „узбудљив, гневан и опасан“, што потврђује и чињеница да је романтични назив албума Primrose Green име коктела чији је основни састојак јефтини виски "Old Grand Dad", који изазива халуцинације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи