Педесета номинација за музику Џона Вилијамса!

Амерички композитор и диригент Џон Вилијамс је ове године поново у трци за Оскара за најбољу оригиналну музику, овог пута са темом филма „Ратови звезда: Буђење силе“, Џеј Џеј Абрамса.

Педесета номинација за музику Џона Вилијамса! Педесета номинација за музику Џона Вилијамса!

То је 50. номинација за 83-годишњег маестра који је компоновао чувене неоромантичне теме за филмове као што су Индијана Џонс, Супермен и Ајкула.

Уколико 28. фебруара буде освојио награду Америчке филмске академије, то ће бити његов шести Оскар у каријери.

Године 1978, Вилијамс је освојио престижни трофеј за оригиналну музику првог филма из серијала Ратови звезда - Нова нада, у режији Џорџа Лукаса.

Седам година раније, њујоршки композитор је освојио Оскара за музику у филму Виолиниста на крову.

Његова сарадња са славним редитељем Стивеном Спилбергом донеће му још три трофеја, и то за филмове Ајкула (1976), И-ти ванземаљац (1982) и Шиндлерова листа (1993).

Ове године, холивудски маестро ће се за Оскара надметати заједно са другим великим именима филмске музике попут Томаса Њумена ком је Спилбергов филм Мост шпијуна обезбедио 13. номинацију и легендарног италијанског композитора Енија Мориконеа који је са вестерном Квентина Тарантина Подлих осам добио своју шесту номинацију.

У трци за Оскара је и исландски ументник Јохан Јохансон, познат по електронској, минималистичкој музици, који је писао тему за трилер Денија Вилнева, Сикарио, и ком је ово друга номинација.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи