Енглези траже химну?

Британски посланици су отпочели расправу о предлогу да британска химна „Боже, спаси краљицу“ (God Save The Queen) више не представља Енглеску на спортским догађајима на којима та земља наступа засебно.

На такмичењима на којима се Енглеска, Шкотска и Велс засебно надмећу, Шкоти и Велшани имају своје званичне песме - Flower of Scotland и Land of My Fathers, док Енглези обично морају да слушају британску химну.

Посланик Лабуристичке партије Тоби Перкинс, који је сазвао данашњу дебату, тражи да Енглеска прихвати патриотску песму Вилијама Блејка Jerusalem као своју званичну химну.

Међу предлозима су и Land Of Hope And Glory и There There'll Always Be An England.

Ипак, Боже спаси краљицу би се и даље чула на спортским и другим догађајима на којима би учествовала Велика Британија.

Перкинс захтева од владе да сазове јавно изјашњавање о избору нове химне.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи