Читај ми!

„Равно до дна“, већ 34 године

„Aзрин“ албум који је на неки начин означио врхунац југословенског рока, снимљен је пре тачно 34 године. Осим што је достигао висок тираж, „Равно до дна“ снимљен је уживо пред око 1.000 људи, у сали која је могла да прими упола мање.

На данашњи дан 1981. године, у загребачком клубу „Кулушић“, снимљен је најбољи живи албум бивше Југославије – Равно до дна групе Азра.

И данас, Равно до дна са 44 песме за већину љубитеља рокенрола бивше Југолавије представља матаријализовану успомену на седмодневни „Азрин“ концерт у легендарној сали „Кулушић“ у Загребу.

Наиме, „Азра“ је одржала седам узастопних концерата у „Кулушићу“ од 19. до 25. октобра. Концерт одржан 21. октобра снимљен је и објављен као троструки ЛП.

Тај албум је до данас остао најбољи живи албум у историји југословенског рокенрола.

На концерту, односно албуму, свирали су: Бранимир Џони Штулић (гитара и глас), Мишо Хрњак (бас гитара) и Борис Лајнер (бубњеви). Хрњак и Лајнер су и пратећи вокали на албуму.

Омот тог троструког албума дизајнирао је Иван Ивезић, за фотографију је био задужен Давор Шарић, продуцент је сам Џони Штулић, док је извршни продуцент Синиша Шкарица.

Албум се појавио у продукцији „Југотона“. Тонски запис и микс тона урадио је Младен Шкалец.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи